20th Century Women (2016)

Förra Månaden startade jag och Emelie upp Månadens Film här på bloggen. Och det utgår helt enkelt på att vi skall se samma film som vi sedan recenserar och diskuterar på våra bloggar. Det är alltid lika roligt att se och diskutera med andra om film så jag ser fram emot att fortsätta den här utmaningen framöver. 
Den andra filmen ut i denna utmaning blev filmen 20th Century Women. En film som utspelar sig i Santa Barbara 1979 mitt under punkens gyllene era. Här skall tre kvinnor hjälpas åt att lära en vilsekommen yngling allt dem kan om livet, kärleken, sex och frihet. 


Jag hade totalt missat att den här filmen existerade så när den kom upp som förslag och när jag såg vilka skådespelare som var med då var det bara ett måste att ha den som Månadens Film. Men ack så besviken jag blev på den här filmen. Jag övervägde ärligt talat att inte ge den ett poäng alls eller ja ge den en stor nolla för denna var inte bra alls. 
Problemet med den här filmen tror jag var att den hade en förvirrad känsla dvs den ville säga så mycket och hade egentligen ingen röd tråd kände jag. Har sett så många ge den full poäng men jag kan inte förstå det alls. Visst den hade sina stunder men nä tyvärr var den inte för mig. Jag störde mig så sjukt mycket på mamman i den här filmen som bara tillät allt och det kändes inte alls som om hon brydde sig ett dugg även om så säkert inte var fallet. Det enda som var roligt att se i filmen var Elle Fanning och Lucas Jade Zumann som jag fastnade för när han spelade i Anne with an E. Och vad hände med punken? Ja den nämdes lite här och där men även det försvann i mängden tyvärr. Vill man ha en bättre version av en liknande story kolla hellre på filmen London Town. 

Det är just detta jag gillar med Månadens Film. Ibland blir det helt perfekt och man hittar en pärla som man inte hade någon aning existerade eller så blir det ett stolpskott som denna. Hoppas nästa film faller mig mer i smak än denna.

Frågestund

 
Nu var det ett tag sedan jag gjorde en sådan här klassisk frågestund. Men eftersom jag reser bort i ca 1 vecka så kan jag väl passa på, eller vad säger ni?
Som vanligt får ni ställa hur många frågor som helst, i hur många omgångar som helst, och om vad som helst. Det kan röra sig om Film, TV, Böcker, Musikaler, Fotografering, Bloggande, Personliga saker, ja vad som helst. Så kör på bara!

Jag vill ha många frågor att svara på när jag kommer hem. Och kom ihåg, Ingen fråga är för konstig! 

Veckans TV - V.16


Timeless 2x05
Okej med det där slutet kan jag absolut förstå Emelie om att Lucy och Flynn skulle fungera som ett par haha men jag måste säga att Wyatt och Lucy är bra söta när dem refererar till Bonnie och Clyde tiden. Jag vet inte jag fastade inte riktigt för det här avsnittet och jag hoppas verkligen att nästkommande skall bli mer intressant händelsemässigt. Det verkar dock handla väldigt mycket om musik under depressionen så jag tror nog att jag kommer älska det. 


Shadowhunters 3x05
Jag var alldeles för trött i huvudet när jag såg detta avsnitt, men jag gillade det väldigt mycket. Intressant att få se den där Shadowhuntern tacka Alec för att bana väg för andra att våga komma ut. Fint att se Izzy vara ute på den där dejten med doktorn och att han faktiskt oroade sig för henne. Dock har jag en vag aning att han kanske vet mer om Izzie och den övernaturliga världen än vad han säger. Jag har nog sett alldeles för många av dessa serier för att lita på honom hahaha. Och vi måste tala om dessa änglar, de är så coola, som någon korsning mellan gamla uråldriga krigare och änglar, men aaaaah det där slutet, inte okej! 
Och kan inte Simon bara få en helt vanlig killkompis nu, är det inte dags, även om Jace lite retsamt skojade med honom där på slutet. 


Rise 1x06
Yes Yes Yes äntligen fick vi lite action karaktärerna mellan. Vi fick Simon och Jeremy, vi fick ordentliga Lilette och Robbie scener och lite smått mellan Gordy och Gwen, okej jag har ändrat mig, jag vill verkligen ha Gordy och Gwen som par. Annars då? Var det bara jag som älskade scenografin dem byggde ihop genom att samla saker som representerade staden? Så sjukt snyggt! Har inte så mycket mer att säga om detta avsnitt mer än att jag gillade det väldigt mycket. Och vad tror ni, kommer det hända något mellan Vanessa och Sam med tanke på det där slutet? 


Riverdale 2x18
Ett Riverdale musikalavsnitt, njae jag vet inte, jag gillar att många kan sjunga men det kändes som om dem begärde helt fel saker av skådisarna så att även dem som kan sjunga riktigt bra bara lät konstiga, nästan nasala och ansträngda när dem sjöng, eller var det bara jag som kände så? 
Men herre jösses det där slutet, visserligen förstod jag att något skulle hända men jösses vad brutalt! 

Lilla Filmlistan

Jag fann denna lilla lista inne hos Elsa som bloggar på VI GILLAR FILM! och tänkte att den kunde vara rolig att göra såhär när Fredagslängtan kickar in. Ska ni se på något speciellt den här helgen? 

 
Senaste filmen jag såg: Pitch Perfect 3. Recension kommer senare. 

Senaste filmen jag såg på bio:
Paddington 2, så det säger en del om hur ofta jag går på bio haha 

En relativt ny film jag sett nyligen (men inte på bio):
Rebel in the Rye som jag verkligen kan rekommendera!

En gammal film jag sett nyligen och gillat:
Great Balls of Fire!

En klassiker jag sett nyligen och gillat:
Har egentligen inte sett någon klassiker på nytt men har sett om Northanger Abbey som jag älskar. 

Roligaste filmen jag sett:
Tyckte att nya Jumanji filmen var rolig. Recension på den kommer senare. 

Mest jobbiga/tragiska film jag sett nyligen:
Dunkirk, eller ja den var jädrans bra! 

En biofilm jag ser fram emot:
Love, Simon och An American In Paris Live

Tre gamla filmer som jag vill se:
Singing in the Rain, The Blind Side och Unbroken

Veckans TV - V.15


Rise 1x05
Okej vi måste ju börja prata om supernörden Lou. Var det bara jag som skrattade mig igenom avsnittet när han tog över avdelning efter avdelning med den där brinnande blicken haha, jag skulle nog dock ha varit likadan om jag ska vara ärlig. Lilette och Robbie var rätt söta tillsammans i detta avsnitt men vet ännu inte hur jag känner inför dem som ett par. Och det där slutet då? Innebär det att vi kommer att få se mer Gwen och Gordy efter detta? Som sagt mig spelar det ingen roll, de kan bli ett fint par, men dem kan även bli otroligt fina som vänner också. Och slutligen, Yeeeeey Simon är tillbaka på skolan, kommer det bli fler Simon och Jeremy scener nu må tro? Och det är väl precis det Simons pappa är rädd för eller vad tror ni?


Shadowhunters 3x04
Vad har hänt med den här showen? Skådespelarna lyckas ju vecka efter vecka att visa upp både mörka, dramatiska och väldigt känslosamma scener helt perfekt. Jag menar när Raphael låg där i solen och skrek, man kunde verkligen känna med honom, visst kunde man? Och AJ att Jace tror på att han börjar bli galen, han såg så liten och rädd ut där på slutet. Hur ska vi kunna vänta tills nästa avsnitt!!


Timeless 2x04
Denna gång fick vi alltså följa med under häxjakten i Salem och även Lucy blir anklagad av sin mamma att vara häxa, när mamman kommer in där på slutet så undrar jag vad hon menade, hon verkade ju faktiskt skydda Lucy mot något, undrar om vi får veta mot vad innan säsongen är slut. Och man måste ju bara älska Garcia i detta avsnitt haha när han äntligen fick tag i det där vapnet och med ett leende bara JAG VISSTE DET! haha. Vad tror ni om att Jessica vet om allting nu då? Jag hoppas för egen del att hon håller tyst och kanske joinar teamet men det är lite lurt med hennes komma tillbakande (ja det får hela så). Varför skulle Rittenhouse åka tillbaka i tiden för att ändra just på det? Eller är hon kanske en sovande agent fast i vår tid? Finns det kanske en tidslinje som är långt in i framtiden eftersom Jiya har alla syner?