Top Five Friday - Tonårsfilmer

Denna vecka kommer Top Five Friday att handla om tonårsfilmer. Ni vet de där filmerna som man växte upp med och som man nu har som guilty plessures ...Vilka var dina favorit tonårsfilmer? Jag försökte ta med dem som kanske inte är så uppenbara, därför är jag nyfiken på om ni sett några av dessa? 


Raise Your Voice
Terri har helt klart talang. Hon är dessutom vacker. Men detta gör henne inte unik. Frågan är om hon har det där lilla extra- det som kan skilja henne från mängden och göra hela skillnaden mellan medelmåtta och superstjärna. Första steget är en sommarkurs på Performing Art School i Los Angeles. Här väntar en omtumlande upplevelse av med och motgångar, stjärnors uppgång och fall och en sommarromans som får henne att ifrågasätta sina gamla värderingar och se saker från ett nytt perspektiv.

Little Secrets
Emily Lindstrom är en blivande konsert violonist. Hon spenderar sommaren med att förbereda sig inför en stor audition medans hennes vänner är på kollo. Hon startar även ett eget företag, nämligen att för 50 cent vakta sina grannars hemligheter. Hennes mamma är gravid igen och är mer orolig för den nya bebisen än för vad Emily gör. Snart flyttar det in nya grannar och deras 12-åriga son Philip blir hennes vän. Plötsligt krashar hela hennes värld då Philip berättar en av sina hemligheter för henne. 

Allt En Tjej Vill Ha
Daphne lever ett fritt liv i New York, men något fattas henne. Hon har aldrig träffat sin pappa, Henry Dashwood, som inte ens känner till hennes existens. Men mötet med Lord Dashwood blir inte som väntat. Han tillhör den brittiska aristokratin och Daphnes ankomst hotar att skada hans politiska karriär. Daphne ställs inför ett ultimatum, anpassa sig till societetslivet - eller försvinna ur Lord Dashwoods liv.

The Challange
Tvillingarna Mary-Kate och Ashley spelar i denna film två tvillingar som bott infrån varandra hela sitt liv men genom en tv-inspelning likt Robinson måste lära sig att komma överrens igen. 

Aquamarine
Sommarlovet håller på att ta slut och bästisarna Claire (Emma Roberts) och Hailey (JoJo) har ett stort problem. Om bara fem dagar ska Haileys familj flytta till typ andra sidan jorden! 
Vad tjejerna behöver är ett mirakel och de får ett i form av Aquamarine (Sara Paxton). Aquamarine lovar att Claire och Hailey ska få en valfri önskning i uppfyllelse om de hjälper henne att fånga sina drömmars man. När drömmen nästan håller på att bli verklighet, i form av en söt strandvakt, händer något som ingen av dem väntat sig och de upptäcker att ibland är det man önskar sig inte det man verkligen vill trots allt?

Serietips: The Nine Lives of Chloe King

Chloe King är en precis som alla andra tonåringar. Hon går till skolan (för det mesta), bråkar med sin mamma, och får en crush på en kille eller två. Men runt hennes sextonde födelsedag, finner Chloe att hon kanske inte är så vanlig trots allt. Hon får ökad mörkerseende, super snabba reflexer och...klor.
När hon upptäcker vem hon är och vart hon kommer ifrån inser hon också att hon inte är ensam. Dessutom försöker någon att döda henne. Chloe har nio liv. Men kommer nio liv att räcka? 

Det här är en serie som gick under 2011 och tyvärr lades ner ganska snabbt för att tittarna inte räckte till. Vilket var jättesynd för jag uppskattade verkligen den här serien och tyckte att den var rätt mysig samtidigt som den var lite mystiskt med allt det övernaturliga. Var det någon av er som såg den?

Pinocchio (1940)

 
Walt Disneys fantasifyllda och magiska äventyr startar en natt för länge sedan i den snälle dockmakaren Gepettos verkstad. På en hylla sitter hans trädocka Pinocchio stilla, men så kommer den Blå Fen och väcker dockan till liv - precis som Gepetto önskat sig. Men Pinocchio har mycket att lära sig av livet för att bli en riktig pojke och får därför hjälp av den kloka Benjamin Syrsa, som ska lära honom vad som är rätt och fel. För Benjamin Syrsa blir det ett hårt arbete att försöka hålla den nyfikne Pinocchio på rätt väg ...

Pinocchio är en charmig och humoristisk saga som kommer med många tankeväckande frågor. Det var väldigt längesedan jag såg denna film nu och jag tror faktiskt att jag uppskattar den mer nu i äldre dagar än jag gjorde som barn. Sångerna är fantastiska likaså karaktärer och omgivningar samt känsloanknytningar. Jag älskar att det började regna och är stormigt när Gepetto, Benjamin och Pinocchio är ledsna. Det sköttes på ett mycket snyggt sätt! Och som jag nämnde sagan väcker många tankar. Ska man ljuga? Om något ser ut att vara för bra, kanske det också är det. Nu är jag mer än sugen att läsa/prata om denna saga tillsammans med barnen på jobbet för att se deras reaktion. 

Genre:
Animation, Comedy, Family
Längd:
1h och 28min
Röstskådespelare:
Inga Tidblad, Torsten Winge, Carl-Gunnar Wingård
Betyg:
5/5
Plats i den kronologiska ordningen (Disney):
2

The White Queen & The White Princess

Snart är det äntligen dags för The White Princess att ha premiär, nämligen om 22 dagar dvs den 17 April. Serien handlar om Elizabeth Woodvilles dotter Elizabeth of York och hennes äktenskap med sin ärkefiende Henry VII. Jag funderar på om jag ska göra en omtitt av The White Queen innan dess som då handlar om Elizabeth Woodville, är det någon som skulle vilja hänga på och se samt diskutera The White Queen tillsammans innan premiären av The White Princess? Veckans TV - V.12


Baby Daddy 6x02 - Pro and Con: Yes i detta avsnitt gör Brad det som vi alla älskar honom för, han är bara sitt eget korkade och underbara jag. Dock så hamnar han i fängelse och Bonnie samt Riley måste sammarbeta för att få ut honom, om det fungerade? Ja fortsättning följer helt enkelt. Ben och Tuckers vänskap hamnar på glid då Ben hellre vill ha rätt angående att kvinnan Tucker dejtar är en prostituerad, än att han tänker på Tuckers känslor. Allt detta görs med värme och humor och det är just därför jag älskar den här serien! 

 
 

The Fosters 4x17 - Diamond in the Rough: Steph får ett nytt uppdrag och träffar under denna tid en ung kvinna vid namn Diamond som är offer för human trafficking. En intressant storyline som kan bli bra om det görs rätt. Men det bästa med detta avsnitt måste vara att man fick en hel del syskonscener mellan Jesus och Mariana. Scenen i skolan och när dem sitter och läser sagan tillsammans var riktigt vackra scener. Samtidigt knakar det i fogarna i Callies och AJs förhållande, något som jag inte alls är intresserad av längre, de är så tråkiga tillsammans. Jag hoppas att Brandon och Callie hittar tillbaka till varandra eller att en ny karaktär hittar in i serien för hennes skull. Annars är serien rätt så seg just nu, hade hoppats på fler Nick avsnitt under säsongen men så verkar det ju inte bli. Vilket är tråkigt för hans historia är den jag hade velat följa och veta mer om. 
Reign 4x06 - Love & Death: Okej jag vet att jag inte borde gilla Darnley men jag kan inte låta bli och det är helt och hållet skådespelaren Will Kemps fel för att han alltid är så charmig. Och Adalaine och Will hade väldigt bra kemi tillsammans i dem scenerna, har saknat Mary och hennes kärleksaffärer. Jahapp och då har Leeza kommit på sanningen om Charles och att han faktiskt har försvunnit undra nu vad som skall hända, hon är ju oberäknerlig så det kan bli intressant. Tråkigt att Leith valde att försvinna från Hovet men det kan man ju faktiskt förstå, även om hon inte inser det så har Claude och Luc verkligen något tillsammans och dem är ju gifta. Längtar som vanligt tills nästa veckan. Förresten är det bara jag som shippar Greer och James?