King Arthur: Legend of the Sword (Comic Con 2016)

I denna moderna tolkning spelar Charlie Hunnam den legendariske kung Arthur. Det är kul att lite äldre historier nytolkas så att fler får upp ögonen för dem tycker jag. Denna version verkar otroligt actionfylld så jag antar att även den manliga tittarskaran skall lockas till denna legendariska historia. Ser spännande ut även om jag nog föredrar de mer historisk kostymdrama tolkningarna.

Vad tror ni om denna?  
 

Sommarrea + Fynd

Som jag skrev innan jag reste bort på semester så beställde jag hem lite saker från CDONs sommarrea. Förutom att jag beställt från rean så har jag även köpt in lite smått och gott nu under semestern också då jag hittat en del guldkorn i Göteborg. 

Vi börjar väl med sakerna jag köpte in på årets sommarrea på CDON va? Ja men det gör vi tycker jag! 


 • Poldark Säsong 1 - Som jag skrivit tidigare började jag att kolla på denna serie men avslutade den aldrig. Det lilla jag hann se dock det älskade jag.

 • Outlander Säsong 1 (del 1&2) - Jag minns att jag blev riktigt frustrerad över att dem släppte säsong 1 i två olika omgångar men jag föll verkligen för denna serie från sekund 1. 

 
 • Zootropolis - Okej den här filmen var inte del av sommarrean alls men när jag ändå köpte in så mycket annat så varför inte köpa den med?

 • Insidan Ut - Har fortfarande inte sett Insidan Ut men alla talar så gott om den och som Disneynörd vore det ju skandal att inte köpa hem den nu på rean. Längtar efter att se den! 

 • Peter Pan - Konstigt nog så är detta en av mina favoriter men jag har aldrig sett den tecknade versionen av filmen. Skäms på mig! 

 • Den Lilla Sjöjungfrun - Rolig kuriosa om filmen är att den släpptes samma år som jag föddes. Älskar den här filmen och var såklart tvungen att köpa hem den till min Disneysamling. 


Nu kommer vi till det jag köpte på min Göteborgssemester. Jösses vad jag nördade loss känner jag. 

 
 • Flashdance - En musikal som jag sett live men aldrig sett filmatiseringen av dumt nog. Denna kostade endast 39kr så det kunde jag ju inte motstå! Ogillar starkt reklamlappen som satt på omslaget som vägrade att lossna helt. 

 • Footloose - Såg denna i yngre tonåren, älskade musiken, älskade handlingen och även denna kostade 39kr så hur kunde jag motstå det!? Ska bli kul att kolla om på den faktiskt.  • Veronica Mars Säsong 1 - En serie som jag tänkt börja se på men det har aldrig blivit av. Denna kostade 49 kr. Såklart den skulle med hem!

 • Jamie Cullum Live at Blenhem Palace - Något som jag älskar mer än allt annat är live musik och jag kunde ju inte motstå denna live dvd när den endast kostade 29kr! 


Sedan besökte jag Sci-Fi Bokhandeln för att kolla lite snabbt om dem hade Funko Pops figurer. Och OM dem hade Funko Pops figurer! Jag hade bestämt redan innan, att eftersom dem är rätt dyra så får jag bara köpa in dem jag absolut vill ha. Några av dem jag ville ha fanns där och andra inte. Planen var att köpa hem 1 men till slut kom jag ut med 2st Funko Pops figurer, varav en inte var planerad alls och 1 Funko Pop nyckelring.


 • Funko Pop #139: Gus Gus in Slipper - Denna var inte alls planerad att köpa in men den var en nyhet och kolla hur söt han är! 

 • Funko Pop #89: Sailor Moon & Luna - Denna var faktiskt planerad att köpas in redan från början. Älskade Sailor Moon när jag var liten och kallades faktiskt för Luna av min bästa kompis. 

 • Funko Pop Nyckelring: Little Dancing Groot - Kom igen kolla på honom bara, jag kunde ju inte lämna kvar honom i affären eller hur? För att citera mannen bakom kassan "Alla behöver vi en dansande Groot i våra liv för att pigga upp lite i vardagen"

Favoritskådespelare 4 - Alicia Vikander


Namn: Alicia Vikander
Ålder: 27 år ska fylla 28 i Oktober.
Fakta: Alicia jobbade på Göteborgs Operan när hon var yngre. Hon är utbildad balettdansös.

Favoritfilmer & Tv-serier
Andra Avenyn
Anna Karenina
The Danish Girl

Filmer & Tv-serier jag ser fram emot att se
Testament of Youth
The Man from U.N.C.L.E
Fyren Mellan Haven

Miss Saigon på Bio

I slutet av förra året befann jag mig i London för att se denna fantastiska show live på scen med detta otroligt duktiga cast där även vår svenska stjärna Marsha Songcome medverkar. Nu kommer den alltså att visas på biografer över hela England. Jag vet inte ännu om man även kommer att kunna se den här i Sverige, vilket jag absolut hoppas på för den är helt fantastisk! Det ryktades även för ett tag sedan i Twitterversumet att den efter biovisningarna även kommer att släppas på DVD. Håller tummarna! 

Reklamen för biovisningen:Trailern för Musikalen i helhet (sååååå bra):

Filmer att se fram emot 2016

Race:
Den otroliga men sanna historien om den olympiska legenden, Jesse Owens, som anses vara en av de allra främsta idrottsmännen genom tiderna, oavsett idrott. Med mod och beslutsamhet kämpade han mot det förflutna. Och vann.

Premiär: 29 Juli 2016Husdjurens Hemliga Liv
Favorit husdjuret Maxs liv vänds upp och ner när hans ägare kommer hem med en ouppfostrad blandras som heter Duke. Efter en tids gnabb måste det dock lägga sina gräl bakom sig. En förtjusande vit kanin som heter Snöboll bygger en armé av övergivna husdjur och planen är att hämnas på alla glada husdjur och deras ägare. Detta är såklart något som Max och Duke måste stoppa. 

 Premiär: 3 Augusti 2016
 


The Man Who Knew Infinity
Indien 1913. Srinavasa Ramanujan är ett 25-årigt, självlärt matematikergeni som brinner för matematiken. Trots detta kommer han inte in på universitetet. Han har försummat övriga skolämnen och får försörja sig som kontorist. Hånad av sina jämnåriga, skriver Ramanujan ett brev till GH Hardy, en framstående och excentrisk professor vid Trinity College i Cambridge. Hardy ser genast Ramanujans unika talang och bjuder in honom till Cambridge för att få tillfälle att utforska hans teorier.

Premiär: 5 Augusti 2016 Hitta Doris
Det har gått ungefär ett år sedan Nemos äventyr och glömska Doris lever ett härligt liv vid revet tillsammans med Nemo och Marvin. Plötsligt en dag minns att hon att hon har en familj, som kanske letar efter henne. Tillsammans beger sig trion av på ett äventyr över havet mot Kalifornien och det berömda Marinlivsinstitutet med dess stora akvarium. För att hitta sina föräldrar tar Doris hjälp av akvariets spektakulära innevånare.

Premiär: 26 Augusti 2016Love & Friendship:
Den vackra, ständigt beräknande Lady Susan har bara varit änka i ett par månader men har redan fått rykte om sig som de brittiska öarnas största flirt. Hon tvingas fly godset Langford efter att både dess herre och hans systers tilltänkte fästman blir förälskade i henne. Istället reser hon till sin svåger Charles Vernon och hans familj i Churchill, allt till Mrs Vernons stora missnöje. Inte bättre blir det när Mrs Vernons bror, den stilige Reginald DeCourcy, kommer på besök och även han faller för Lady Susans charm.

Premiär: 23 September 2016Fyren Mellan Haven:
Tom Sherbourne, en fyrvaktare, och hans fru Isabel lever vid kusten i västra Australien. En dag hittar de en död man och ett ensamt spädbarn i en livbåt som blivit uppspolad på stranden. De bestämmer sig snabbt för att ta sig an den lilla flickan som sitt eget barn. Några år hinner passera innan de stöter på en kvinna som har förlorat sin dotter och sin man till sjöss under samma tid som Tom och Isabel hittade sin baby ...

Premiär: 23 September 2016Café Society
New York och Hollywood under 1930-talet, en period av pulserande nattliv, filmstjärnor, playboys, gangsters, fantastisk musik och mycket glamour.  Eftersom han får det allt svårare att stå ut med sina gnabbande föräldrar, sin gangsterbror och familjens guldsmedsaffär, känner Bobby Dorfman att han behöver ett miljöombyte.  Han beslutar sig för att åka till Hollywood och besöka sin inflytelserika morbror Phil som arbetar inom filmbranschen. Phil är inte direkt överlycklig över att ha fått sin systerson på halsen, men han erbjuder honom till slut jobb som springpojke.

Premiär: 7 Oktober 2016Storkarna
Storkarna levererar bebisar... eller de brukade göra det i alla fall. Nu levererar de paket åt ett globalt internetföretag. Junior som är företagets bästa stork är på väg att bli befordrad men råkar av misstag sätta igång maskinen som producerar människobarn. En oemotståndligt men samtidigt inte godkänd liten flicka blir resultatet. För att chefen inte ska upptäcka missödet ger sig Junior och hans vän Tulip, som är den enda människan på Storkberget, ut på en bebis-leverans

Premiär: 7 Oktober 2016Fantastic Beasts and Where to Find Them
Fantastiska vidunder och var man hittar dem är baserad på boken skriven av Harry Potters författare J.K Rowling. Historien utspelar sig ett decennium innan Harry Potter och hans vänner börjar på Hogwarts och handlar om Professor Scamanders resor i den magiska världen och alla fantastiska vidunder han möter i den.

Premiär: 16 November 2016Sing:
Sjungande djur vad med kan man begära?

Premiär: 25 December 2016