Årets Comic Con

Nu är det snart dags för Comic Con att ta plats i Stockholm. Och det har varit nervöst ett bra tag nu. Det var nämligen så att Evanna Lynch som spelar Luna Lovegood i Harry Potter skulle ha medverkat, men blev dubbelbokad så det blev inställt. Nu har äntligen ersättaren dykt upp i form av Jason Isaac allas vår Lucius Malfoy i samma filmserie. Dessutom kommer en hel rad med kändisar att befinna sig på plats från tv-serier så som The 100, American Horror Story, Battlestar Galactica, The Originals och Supergirl. 

 
Jag ska försöka hinna med att träffa både Jason Isaacs och Mehcad Brooks var planen. Sedan skall man ju hinna med att se utställningarna och ta del av erbjudanden också. Hehe Yes lär bli en toppendag. Fullsmockad men toppenbra.

Specialgästerna är som följande:

Jason Isaacs - Kommer att befinna sig på plats Lördag & Söndag
The Hillywood Show - Kommer att befinna sig på plats Lördag & Söndag
Ricky Whittle - Kommer att befinna sig på plats Fredag, Lördag & Söndag
Naomi Grossman - Kommer att befinna sig på plats Fredag, Lördag & Söndag
Mehcad Brooks - Kommer att befinna sig på plats Lördag & Söndag
Matt Denton - Kommer att befinna sig på plats Fredag, Lördag & Söndag
Jamie Bamber - Kommer att befinna sig på plats ENDAST på Söndag
Chase Coleman - Kommer att befinna sig på plats Fredag, Lördag & Söndag

Säsongsrecension: Gilmore Girls S4

 
I säsong 4 får vi följa tjejerna när dem börjar nya faser i livet. Lorelai slutar på Independence In för att tillsammans med Sookie och Michel äntligen öppna sin egna lilla mysiga In i staden. Vi får även följa Rory när hon försöker anpassa sig för sitt nya liv på Yale. 

Detta var en säsong som bara flög förbi. Jag slukade avsnitt efter avsnitt och hann till och med börja på säsong 5 innan jag insåg att säsong 4 var mer än över, därför blir detta en kortis till recension. Det var kul att följa allas vår kära Glmore familj men ännu roligare var det att se de lite mindre ta större plats. Jag tänker på Sookie och Jackson och att deras liv nu fått en ny innebörd i och med att hon är gravid. Vi får lära känna Rory på Yale och vilka hennes kamrater är, och vem dyker inte upp där om inte själva  Paris själv. Som nu även har en livsrådgivare som ger henne, ehm, visa råd i allt. 

Förhandsvisning: Kvinnan på Tåget

Rachel är i sorg efter sin skilsmässa. Varje dag spenderar hon sin dagliga pendeltågsresa fantiserandes om det tillsynes perfekta paret som bor i ett hus som hennes tåg passerar varje dag. En morgon ser hon någonting chockerande hända utanför tågfönstret som kommer att förändra allt.

Idag hade jag då planerat att skriva Veckans Film inlägget som jag inte hann med igår men istället blev det en tur till biografen tillsammans med min kollega för att se filmen Kvinnan på tåget. Och ärligt talat jag vågar inte skriva ett jota om den för detta är en film som gör sig bäst när man så att säga ser den i blindo utan någon som helst bakgrundsinformation. Till och med en hel del av dem som läst boken sa att dem tyckte filmen var snäppet bättre. Personligen tycker jag att det är en brilliant film, jag var inte avslappnad en enda sekund, för den var ju så bra. Man visste aldrig hur det skulle gå. Det är en hemsk historia rakt igenom och jag satt flera gånger med ett mega ont i magen. Riktigt bra film. Kan bara ge den stående ovationer. Skådespelarna är fantastiska i sina roller och om inte dem eller filmen kommer ta hem varenda pris blir jag förvånad. 
Kommer jag se filmen igen? Troligtvis inte för magin är nu bruten. Gå och se den är allt jag har att säga! 

Miss Saigon Live!

 
Den episka berättelsen om kärlekshistorien mellan Kim, en ung barflicka som blivit föräldralös i kriget, som faller för den amerikanska soldaten Chris. Men deras liv slits itu under Vietnamnkrigets fall. 

Vilken upplevelse! Att få sitta i en som gått som utsåld biosal med engagerade musikalnördar som sitter och sjunger med samt applåderar, ja det gör att mitt hjärta svämmar över med glädje. Men Miss Saigon är ingen dans på rosor. Vi får följa Kim när hon blir omhändetagen av the engineer som tvingar henne att börja dansa på hans strippklipp. På denna strippklubb blir Chris medsläpad även om han börjat att tröttna på det, dvs till han upptäcker Kim. I all denna kaos som kriget medför möts dessa två individer och inleder ett förhållande, men i ett krig kan allt hända. Plötsligt måste Chris lämna landet och Kim blir kvar med allt vad det innebär.  

Jag gillar Miss Saigon av en enda enkel anledning. Förutom skådespelar och sånginsatserna så gillar jag att man får se vad som händer en människa i kaoset från ett krig. Scenerna som utspelar sig påminner allt för mycket om det som händer precis nu i vår egen tid, och en av scenerna satt jag bara med ett stort magont. Musikalen lämnar ingen oberörd det vill jag lova. Dessutom så joinar originalcastet scenen efter själva showen för att göra en bonusshow vilket var helt underbart att se, för musikalmänniskor ja dem går verkligen all in och bjuder på  sig själva! 

Så Mycket Bättre

 
Äntligen var det dags för en ny omgång av Så Mycket Bättre och årets upplaga verkar bli en ruggigt bra en. Redan efter första avsnittet är jag som förtrollad. Första avsnittet var Tommy Nilssons dag och tolkningarna var riktigt intressanta. Min favorittolkning efter det första avsnittet blev den fina tolkningen av Öppna Din Dörr som Jill Johnson gjorde. Men jag har en stark aning om att Dannys tolkning kommer att växa när man får höra den ett par gånger. Har ni någon favorit?

Jill Johnson - Open Your Heart
Danny Saucedo - Snacket på Stan