The Last Five Years (2014)

Då var det dags för Månadens Film igen och månaderna flyger bara förbi känns det som just nu. Vi är redan inne i Juli och semester för min del. Och Månadens Film är en film jag haft hemma i en evighet men aldrig tagit mig tiden till att se förens nu. Jag köpte den enbart för att Jeremy Jordan var med i den och att det var en musikal haha. 


Hon var kämpande skådespelare, han en lovande författare. De fann varandra i en himlastormande förälskelse. Allt var helt perfekt, en enda stor rosaskimrande dröm. Men vad hände sen?

 
Det här är en typiskt musikal där dem fått alldeles för mycket konstnärlig frihet så att det hela blivit pannkaka istället för en bra musikal. Den är rörig och ärligt så hade jag väldigt svårt att bry mig om dem som par överhuvudtaget. Dem har ingen kemi och det känns som om dem sökt sig till varandra just för att den andra stöttar deras egna drömmar i livet. Det jag mest stör mig på är att musiken och handligen egentligen inte matchar dvs när Cathy har audition får man inte se vad hon sjunger där istället sjunger hon ut det hon tänker inne i huvudet under uppträdandet och det matchar inte alltid det som sker på skrämen. De enda scenerna i musikalen som jag fann intressanta var de mörka scenerna, när dem bråkade eller var ensamma och känslosamma.   
Jag älskar Jeremy Jordans röst och han visar verkligen upp den på olika sätt även om en hel del av låtarna är riktigt kassa rätt ut sagt och Anna Kendricks röst, ni vet den där jobbiga tonen som hon kan ha, ja den hade hon genom hela filmen vilket bara var plågsamt. Jag var förberedd redan innan att den skulle kunna bli en flopp men ärligt talat hade jag i allafall hoppats på mer än detta. 

Genre: Musikal
Längd: 1h och 34min
Skådespelare: Anna Kendrick, Jeremy Jordan
Betyg: 1/5

Säsongsrecension - Young & Hungry S4

 
Handling
Gabi befinner sig på flygplanet, redo att göra allt för att vinna tillbaka Josh. Men när hon upptäcker att han redan har sällskap och själv finner en oväntad vänskap i form av en annan resenär som precis blivit dumpad vid altaret, bestämmer dem sig båda två för att låtsas vara gifta och åka på hans smekmånad utomlands ändå. Men vad händer när Josh får reda på sanningen och letar upp Gabi?

Recension
När en serie får gå ett tag så händer det att kvalitén dalar något och det är så jag känner med säsong 4. Jag gillar som vanligt värmen och humorn men storylinen var inte speciellt intressant förens mot de sista avsnitten när vi fick se Elliot och Allen adoptera en flicka och när Sofia fick ett nytt jobb hos Lauren. Men annars tycker jag att det var rätt ointressant säsong. Det hände inte mycket som inte vi sett innan. 

Favoritkaraktär och varför?
Jag måste säga Sofia och Elliot här för det är dem som haft en bra storylines.  

Förhoppningar inför säsong 5?
Att det handlingsmässigt kommer att ske mer med karaktärerna. Kanske introducera några nya karaktärer. 

Säsongsrecension - Young & Hungry S3


Handling
Serien följer en framgångsrik ung entreprenör Josh, som anställer en ung matbloggare som heter Gabi för att vara hans nya personliga kock. Desperat att behålla sitt nya jobb, måste Gabi bevisa sin kompetens till Josh och hans personliga assistent Elliot, som skulle föredra en kändiskock för jobbet istället.

Recension
Jag visste redan innan jag startade serien att den skulle bli en favorit, och så blev det verkligen. Jag slukade de första 3 säsongerna på 1 vecka och ser fram emot att se ännu mer så fort jag bara kan. I den 3:e säsongen åker Gabi iväg med Jake till Coachella för att starta deras gemensamma företag med foodtrucken. Men innan hon ens kommit dit börjar känslorna för Josh att spöka igen, och vad händer när Josh och Sofia åker hela vägen dit för att han ska kunna berätta sina känslor för henne? Jo det är starten på denna galna säsong. Jag älskar den, det är en tyngre säsong känslomässigt då Josh och Gabi inte får till sitt förhållande som dem vill. Även om det är lika mycket lättsamt och humor i denna säsong så uppskattar jag även det lite djupare i att dem försöker lista ut hela sitt förhållande och varför det faktiskt inte fungerar. Det blev även en lite småtuff säsong för Gabis och Sofias vänskap som knakade i fogarna. 

Favoritkaraktär och varför?
Jag bara älskade Sofia i den här säsongen, hon fick verkligen blomma ut och fick en egen storyline istället för att bara vara den där vännen till Gabi och hur kan man inte älska henne, så himla cool och fantastisk! 

Förhoppningar inför Säsong 4? 
Jag hoppas på att Sofia får fortsätta ha en större del av serien än det hon hade innan och ja jag förstår att Gabi och Josh kommer ha ett on off förhållande säkert till det absolut sista avsnittet men det är ju därför man gillar dem lite. Precis som Jonathan som spelar Josh sa i en intervju, det spelar egentligen ingen roll om de slutar upp med varandra inför säsongsavslutningen, så länge dem har en rolig, härlig och meningsfull resa dit och det kan jag absolut hålla med om! 

Första Intryck - Filmatiseringar av Böcker

 


The Hate U Give 
När boken släpptes så blev folk som galna. Den var slutsåld och svår att få tag på biblioteket och jag har fortfarande inte hunnit med att införskaffa den och läsa den. Har passat mig för att se denna trailer eftersom jag gärna velat läsa boken innan men nu kunde jag inte hålla mig längre!
Handlingen ser väldigt intressant ut och med så många bra skådespelare med Amandla Stenberg i huvudrollen kan denna nästan bara bli fantastisk! 
To All The Boys I´ve Loved Before
Den här boken har jag faktiskt läst och jag tyckte väldigt mycket om den. Jag var först rädd att det skulle vara en sockersöt typiskt ungdomsbok men blev positivt förvånad. Dock är jag lite rädd efter att ha sett den här trailern för den känns väldigt som en typisk ungdomshistoria och det var ju precis det jag inte ville med den här berättelsen! Dock roligt att se en hel del bekanta ansikten svepa förbi. 
 

Let´s Make Some Memories


Nu tar jag en liten kort paus från bloggen då jag ska resa till mitt sommarställe där internet är lite krångligt. Dessutom kan det vara skönt att slippa tänka på bloggen och att det skall upp inlägg hela tiden. Istället kan jag njuta av dagarna, kolla på film när jag känner för det och läsa tonvis med böcker på altanen. 

Jag har dock 2 förinställda inlägg som dyker upp här på bloggen när jag är borta och såklart så kommer Månadens Film inlägget den sista i denna månad.