Reign är snart tillbaka

 

Egentligen så visar inte den här trailern så mycket om vad som komma skall men jag älskar den ändå för den har en sådan jädrans power och visar hur starka dessa kvinnor är. Och faktiskt hur djupt deras sorg går. Tummen upp! Om jag inte minns helt fel så är premiären den 11 Februari så vi kan börja se den dagarna efter. The Dressmaker (2015)

 
Tilly är en världsberömd skräddare, utbildad av Madame Vionnet i 1950-talets Paris, men hon bär på smärtsamma minnen från sin uppväxt på den australiska landsbygden. Så en kväll står hon plötsligt på busstationen hemma i byhålan Dungatar, rättar till den utsökta couturedräkten och muttrar: "Jag är tillbaka, era jävlar"

The Dressmaker är ingen lättsam film ska ni veta. Tilly återvänder till Dungatar för att ta reda på vad som egentligen hände den där dagen när hon blev förvisad från staden hon växte upp i och det hon får genomleva är inte en dans på rosor. Jag var inte alls beredd på allvarlet som denna film uppvisade och jag måste tokhylla Kate Winslet för ett fantastiskt jobb. Något som jag blev positivt överraskad av är att historian tog sina oväntade vändningar då och då vilket ledde till att man inte kunde slappna av alls. Och sådana filmer älskar jag. 

Genre: Comedy, Drama 
Längd:
1h och 53 min
Skådespelare: Kate Winslet, Liam Hemsworth, Judy Davies
Betyg: 5/5
Veckans TV - V.4


Shadowhunter 2x05 - Day of Wrath: Äntligen börjar det att hända lite grejer i serien, det är just det här jag suttit och väntat på sedan säsongens början. Så en demon har släpps lös och ödelägger institutet. Blev riktigt förvånad över att Alec råkade göra det han gjorde. Okej jag hade blivit förvånad över om det hade varit någon av dem andra också, men jag tycker absolut att detta gör serien bra mycket mer intressant. Hur ska dem nu komma över detta? Hela Benstaden storylinen var ju så grymt bra gjord. Men alltså varför skall alltid Hodge bli den som hamnar mitt i mellan. Kan vara så att serien ville göra honom lite mer hjälte innan slutet i och med att han hoppade på Valentine, vilket var kul. En annan sak jag uppskattade som saknats i tidigare avsnitt är Jace och Clarys känslor gentemot varandra och hur dem nu hanterar dem. Hoppas att nästa avsnitt är minst lika bra! 


Emerald City 1x05 - Everybody Lies:  För första gången har jag tyckt att serien varit seg. Det hände inte speciellt mycket i detta avsnitt utan handlade mer om dialoger och upptäckande. En hel del småroliga inslag som tex när Jack upptäcker att han lätt kan ta sig ur ett slagsmål. Slutet kom inte alls som en chock för mig men ser fortfarande fram emot nästa avsnitt. Ska bli intressant att se om Lucas får reda på vem han egentligen är och vad han tidigare har gjort. Och var det bara jag som skrek Nej sluta när Jack och Lady Ev kysstes, det kändes bara så fel! Vilket tack och lov Jack också verkar ha insett, men jag ska inte säga något. Vet hur det är med serier haha, han kan lika gärna ändra åsikt om henne.