Reign är snart tillbaka

 

Egentligen så visar inte den här trailern så mycket om vad som komma skall men jag älskar den ändå för den har en sådan jädrans power och visar hur starka dessa kvinnor är. Och faktiskt hur djupt deras sorg går. Tummen upp! Om jag inte minns helt fel så är premiären den 11 Februari så vi kan börja se den dagarna efter. 

The Dressmaker (2015)

 
Tilly är en världsberömd skräddare, utbildad av Madame Vionnet i 1950-talets Paris, men hon bär på smärtsamma minnen från sin uppväxt på den australiska landsbygden. Så en kväll står hon plötsligt på busstationen hemma i byhålan Dungatar, rättar till den utsökta couturedräkten och muttrar: "Jag är tillbaka, era jävlar"

The Dressmaker är ingen lättsam film ska ni veta. Tilly återvänder till Dungatar för att ta reda på vad som egentligen hände den där dagen när hon blev förvisad från staden hon växte upp i och det hon får genomleva är inte en dans på rosor. Jag var inte alls beredd på allvarlet som denna film uppvisade och jag måste tokhylla Kate Winslet för ett fantastiskt jobb. Något som jag blev positivt överraskad av är att historian tog sina oväntade vändningar då och då vilket ledde till att man inte kunde slappna av alls. Och sådana filmer älskar jag. 

Genre: Comedy, Drama 
Längd:
1h och 53 min
Skådespelare: Kate Winslet, Liam Hemsworth, Judy Davies
Betyg: 5/5

Veckans TV - V.4


Shadowhunter 2x05 - Day of Wrath: Äntligen börjar det att hända lite grejer i serien, det är just det här jag suttit och väntat på sedan säsongens början. Så en demon har släpps lös och ödelägger institutet. Blev riktigt förvånad över att Alec råkade göra det han gjorde. Okej jag hade blivit förvånad över om det hade varit någon av dem andra också, men jag tycker absolut att detta gör serien bra mycket mer intressant. Hur ska dem nu komma över detta? Hela Benstaden storylinen var ju så grymt bra gjord. Men alltså varför skall alltid Hodge bli den som hamnar mitt i mellan. Kan vara så att serien ville göra honom lite mer hjälte innan slutet i och med att han hoppade på Valentine, vilket var kul. En annan sak jag uppskattade som saknats i tidigare avsnitt är Jace och Clarys känslor gentemot varandra och hur dem nu hanterar dem. Hoppas att nästa avsnitt är minst lika bra! 


Emerald City 1x05 - Everybody Lies:  För första gången har jag tyckt att serien varit seg. Det hände inte speciellt mycket i detta avsnitt utan handlade mer om dialoger och upptäckande. En hel del småroliga inslag som tex när Jack upptäcker att han lätt kan ta sig ur ett slagsmål. Slutet kom inte alls som en chock för mig men ser fortfarande fram emot nästa avsnitt. Ska bli intressant att se om Lucas får reda på vem han egentligen är och vad han tidigare har gjort. Och var det bara jag som skrek Nej sluta när Jack och Lady Ev kysstes, det kändes bara så fel! Vilket tack och lov Jack också verkar ha insett, men jag ska inte säga något. Vet hur det är med serier haha, han kan lika gärna ändra åsikt om henne. 

Premiär: RiverdaleDå var första avsnittet av Riverdale avklarat och jag tror att detta är en serie som jag kommer att följa slaviskt från och med nu, något som jag inte kände innan. Det var en intressant story även om det kändes lite väl tamt skådespelarmässigt här och där, men kom igen det var börja första avsnittet så det kommer säkert att bli bättre på den fronten. Roligt var det att se ett bekant ansikte dyka upp i rutan i form av Marisol Nichols som spelade huvudrollen i prinsessan och marinsoldaten som jag tipsade om för ett tag sedan, hade ingen aning om att hon skulle vara med i denna. Längtar till nästa avsnitt.

Fråga: Var det bara jag som märkte att dem verkat använda samma inspelningsplats som Twilight filmerna vilket är lite roligt om det är så med tanke på att det stod Twilight på skylten där i början?

Top Five Friday - Svenska Filmer


EGO (2013)
För 25-årige Sebastian handlar allt om yta och utseende. Livet är fyllt av party, pengar och one-night stands. Han har aldrig utmanat sig själv, vare sig det gäller drömmen om en musikkarriär eller kanske framförallt den riktiga kärleken.
När allt går som bäst i hans ytliga liv råkar han ut för en olycka som leder till att han blir blind. En helt ny värld öppnar sig, eller rättare sagt stänger sig.När han ser allt i svart så kliver den personliga assistenten Mia in i hans liv, en tjej han i vanliga fall inte skulle ägna någon som helst uppmärksamhet. Hon blir den första som lyckas öppna hans ögon för det som är viktigt i livet, men när Sebastian upptäcker att Mia inte är den han egentligen trodde får ytligheten en helt annan mening

Jag Saknar Dig (2011)
Två tonårsflickor springer över vägen efter bussen till skolan. De är tvillingar, enäggstvillingar. Den ena systern blir påkörd och dödad. Detta är berättelsen om Tina som blev kvar, tvungen att försöka stå upprätt i livet utan sin syster Cilla. 

Vingar Av Glas (2001)
Nazli är 18 år, född i Iran men uppvuxen i Sverige. Hon bor med sin pappa Abbas och sin äldre syster Mahin. Nazli, som vill smälta in i det svenska samhället, kallar sig Sara, något som sårar pappa Abbas. En dag berättar Abbas hur han ser på sina döttrars framtid. Han planerar att ha en fest för sina vänner och släktingar och vill bl.a. bjuda två iranska män som han ser som potentiella makar till sina döttrar. Nazli har ett mycket bra förhållande till sin pappa, blir bestört. När hon sedan träffar sin svenske pojkvän Johan, blir hennes situation genast komplicerad!

Festival (2001)
Det är sommar och för 17-åriga Lina, hennes pojkvän Calle och deras kompisar är det inget snack om vad som gäller. Det är festivaldags!
Trots att Linas mamma förbjuder henne att åka, smiter hon med till festivalen och årets häftigaste upplevelse. Väl framme är det precis så som hon trott, fullt av folk massor av musik - och lerigt.
Men när Calle börjar strula med tjejen i tältet bredvid, och när Lina själv möter rockstjärnan Marc, blir festivalen en mycket större upplevelse än någonsin kunnat föreställa sig..

Hundtricket (2002)
Simon är en av alla unga killar som fortfarande är singel. Micke är snygg, sportig och utåtriktad, han får alla tjejer han vill ha men vill inte binda sig medan Mario har fast sällskap. Simon drömmer om att hitta Den Stora Kärleken, men till slut tröttnar Micke och Mario på Simons eviga sökande och bestämmer sig för att hjälpa honom. Då kommer Micke med en idé: "Hundtricket!"