Säsongsrecension - Life Sentence S1


Handling
När Stella upptäcker att hennes obotliga cancer är botad, måste hon lära sig att leva med alla de val som hon gjorde när hon bestämde sig för att leva som om hon skulle dö.

Recension

Life Sentence blev genast min favorit av alla serier som startade i år eller ja av dem som redan har startat dvs. Jag blev verkligen förvånad över humorn och värmen i serien, jag hade väntat mig ett typiskt drama som handlade om sorg men det var inte alls det som det fokuserades på och det var jag tacksam för. Att man får följa Stella men även karaktärerna runtomkring och hur dem handskas med allt som hänt och det som komma skulle det var en positiv och skön vändning. Men som sagt jag uppskattade värmen och humorn mest tror jag. 

Favoritkaraktär och varför?
För första gången måste jag säga att jag gillade alla karaktärerna, från familjen till alla gästskådespelare som endast var med ett eller två avsnitt. Det är något speciellt med dessa karaktärer och jag vill bara bli en del av deras härliga men knasiga familj. Men jag har en svaghet för en av karaktärerna och hade det sedan första avsnittet och det var Aiden. 

Förhoppningar inför säsong 2?
Läste någonstans tidigare att Netflix ska visa den här serien men det betyder inte att det kommer en säsong 2 tyvärr för även denna är nedlagd och det är jag extremt besviken på, på något sätt hoppas jag faktiskt att de hittar ett kryphål och kommer tillbaka med en säsong 2 på Netflix. 

Mina tankar om säsongspremiären av Poldark (S4)

Nu har jag sett det allra första avsnittet av Poldarks 4:e säsong och tänkte med detta inlägg samla mina tankar lite så om ni inte har sett det första avsnittet sluta läsa nu, och om du har det, vänligen var med och diskutera så mycket du vill! 


Ny karriär?
Kommer Ross att ställa upp för sina egna och gå med i politiken för att bäst kunna skydda dem från och med nu? Eller kommer han strunta i det för att hålla Hugh borta från Demelza? 

Hughs sjukdom
Vad är det egentligen som händer med Hugh, för visst är det så att hans sjukdom är tuffare än vad han trott innan och personligen tror jag han utnyttjar just den för att hålla Demelza kvar vid sin sida lite för mycket.

Hur kan man starta en säsong så?
Det är inte en enda lugn stund i Poldark, först upploppet, sedan anklagelserna, domarna och avrättningarna. Jag trodde mitt hjärta skulle stanna då Sam och Drake stod där uppe. Jag slutade faktiskt att andas. Och jag som trodde att Jago skulle bli en ny intressant karaktär men erhm nä. Fint dock att han in i det sista skyddade både Drake och Sam. 

Ross Poldarks inspirationstal
Hur kan man inte älska Ross i dessa stunder, mitt i all kaos och panik tar han ett djupt andetag och levererar de häftigaste och mest inspirerande talen gång på gång. Heja manusförfattarna! 

Horrace
Man måste ju bara älska denna sjukt härliga och bortskämda hund. När Caroline och Dwight kysstes och han skäller ut dem eftersom fokuset inte längre ligger på honom. Bästa divan i showen! 

Morwenna & Drake
När Morwenna fick reda på att Drake var en av de anklagade och hon sprang dit för att vara vid hans sida under den sista tiden i livet, det var så fint. Jag hoppas på att få se mer av dem under denna säsong. Det kan gärna få vara stulna stunder och långa kärleksfulla blickar också, men jag måste få en stor dos Morwenna och Drake denna säsong för jag har saknat dem! Kom igen, dem måste bli endgame! 

Ross/Demelza/Hugh
Drama, Drama, Drama. Jag älskar Demelza och Ross tillsammans och hoppas innerligt att dem kommer att hitta tillbaka till sitt gamla jag men innan dess hoppas jag på mer av Hugh och Demelza så att Ross får svettas lite haha. Även om jag vill ha Ross och Demelza tillsammans så måste man erkänna att Demelza och Hugh är rätt söta tillsammans haha. 

Låt Mig Presentera - Karins Universum


Varför gillar jag bloggen?
Jag tycker om Karins blogg just för det finns allt. Det är personliga inlägg om hennes vardag men även om det hon gillar bäst nämligen Serier, Filmer och Böcker. Alla Karins inlägg är lättlästa men dem har väldigt mycket personlighet. Vi kan varje vecka läsa och diskutera om avsnitten som vi tittar på och ibland gästar även Karins pojkvän bloggen och får göra olika roliga utmaningar så som att dem gissa vad en tv-serie handlar om endast genom att kolla på promotion bilderna till den tv-serien. 

 
Några favoritinlägg på bloggen?

Exempel 1
Exempel 2
Exempel 3 

 
Varför ska just du läsa Karins blogg?
Vill du ha en all round blogg men som fokuserar en hel del på film, böcker och roliga uppgifter då är Karins blogg något för dig! 

Låt mig presentera - Fröken TV

Varför gillar jag bloggen?
Felicias blogg var nog den som jag fann först bland Tv-serie och Film bloggarna för länge sedan. Är det något man letar efter finns det garanterat hos Felicia. Det är recensioner, tips på sidor man aldrig hade hittat själv och nyheter. Varenda inlägg har en dos av Felicias personlighet i och det är alltid roligt. Man finner alltid något nytt som man vill diskutera om eller se på, läsa osv. Felicia lägger även upp en hel del Youtubeklipp där hon diskuterar om saker. 

 
Några favoritinlägg på bloggen?

Exempel 1
Exempel 2 
Exempel 3 


Varför ska just du läsa Felicias blogg?
Därför att det märks tydligt vad hon håller på med och vad hon tycker. Du kommer garanterat att hitta något intressant på denna blogg oavsett vad du är ute efter. 

Låt mig presentera - Gilla Film


Varför gillar jag bloggen?
Elsa har verkligen allt man kan tänkas behöva när man läser en filmblogg. Det är långa recensioner som gottar in sig på allt man kan vilja veta om filmen hon sett nu och som även leder till diskussionsfrågor. Hon är även väldigt bra på att kolla på gamla klassiker vilket inte är så vanligt att folk bloggar om idag vilket är extremt roligt att läsa. Jag visste inte ens att jag var intresserad av hälften av det som Elsa skriver om på bloggen om jag ska vara ärlig. Men mycket har man att lära om sig själv när man läser hennes blogg! 


Några favoritinlägg från bloggen

Exempel 1
Exempel 2
Exempel 3Varför skall just du läsa Elsas blogg?
Det finns nog ingenting som inte går att finna hos Elsa. Det är TV, Film, Soundtracks, Klassiker, Listor, Animerat, Topplistor, Kändisar you name it, söker du efter det finns det på Elsas blogg!