The Kings of Summer (2013)

Vi är redan inne på den fjärde filmen i vår Månadens Film utmaning. Hittills tycker jag att det varit väldigt roligt, för jag har hittat filmer som jag aldrig annars skulle ha sett. Denna månad är det filmen The Kings of Summer som Emelie valde ut. Vad jag tyckte? Fortsätt läsa här nedan...


Tre tonåringar tar en dag beslutet att lämna sina familjer för att flytta ut i skogen där dem bygger sig ett hus och försöker leva av det naturen ger dem. 


Jag ska vara helt ärlig nu, när filmen startade undrade jag vad tusan det var som pågick i den där skogen. Karaktärerna var väldigt konstiga och istället för tonåringar fick jag känslan av att det var tre barn ute i skogen som lekte loss bara, men samtidigt är det just det jag gillade också. Att dem i början betedde sig precis som upptäckande barn för att sedan sakta men säkert växa upp. Någonstans mot mitten och slutet ändrades dock tonen i filmen och blev mörkare. Svartsjuka, Känslostormar och Naturens lagar. Scenerna när Joe blir ensam kvar, frustrationen att inget går som han vill och scenen med ormen blev på någotvis riktigt djupa, kvar var inte det leksamma barnet som lekte runt med sina kompisar utan en ung man som har djupa känslomässiga problem samt får kämpa mot sin rädsla. Sedan förstår jag inte alls karaktären Biaggio som känns så udda ut, som om man är tvungen att slänga in en komisk och udda karaktär för att skoja till det hela. Det hela blev bara väldigt fel och om den karaktären hade varit borttagen så hade denna blivit en riktigt bra dramafilm istället. 

Genre: Äventyr, Komedi, Drama
Längd:
1h och 35 min
Skådespelare: Nick Robinson, Gabriel Brasso, Moises Arias
Betyg: 3/5

Premiäravsnitt - Young & Hungry


Vad handlar serien om?
Serien följer en framgångsrik ung entreprenör Josh, som anställer en ung matbloggare som heter Gabi för att vara hans nya personliga kock. Desperat att behålla sitt nya jobb, måste Gabi bevisa sin kompetens till Josh och hans personliga assistent Elliot, som skulle föredra en kändiskock för jobbet istället.

Vad tyckte jag efter premiäravsnittet?
Young & Hungry är en serie jag velat se hur länge som helst. Jag såg något avsnitt här och där när den sändes på tv och nu när jag inte kollar på så många serier så tänkte jag att det var dags. Jag gillar den otroligt mycket, det var så mycket värme och humor i premiäravsnittet. Ska bli skönt med något roligt och lättsamt nu framöver, har inte följt en sådan serie sedan Melissa & Joey.

Intressanta karaktärer?
Jag måste säga alla här, just nu tycker jag att hela gänget verkar vara en härlig och intressant grupp. Ska bli roligt att se vad som händer från och med nu mellan Josh och Gabi. Eller om de andra i gänget sätter stopp för det hela. 

Kommer jag att fortsätta följa den?
Ja absolut, eftersom det är jag själv som har valt att starta den här serien. Tror den kan bli en ny favorit faktiskt. Men vi får se vad som händer, det är ju ändå 5 säsonger eller något sådant att gå igenom. 

Journey´s End (2017)

 
Handling
Set during WWI, the film follows Raleigh, a new recruit to the British Army who requests to join up with his prospective brother-in-law Captain Stanhope and the rest of C Company on the battlefields of northern France. With the men nervously awaiting their fate, officers Stanhope and Lieutenant Osborne do their best to keep up moral, all the while knowing the regiment could be sent out into the field at any time with no reinforcements and little hope of survival. 

Recension
Denna film var en av dem som genast stod högst upp på min Att Se Lista. Inte bara för att filmen innehåller ett fantastiskt bra cast utan för att jag hörde talas om att den skulle vara väldigt avskalad och känslosam. Och det var den verkligen. Vissa saker gjordes med sådan skicklighet och gjorde verkligen att man var med soldaterna i skyttegravara. Bara en sådan liten grej att dem skämtar med varandra men inte lägger några som helst känslor bakom skämten, utan att dem mer gjordes för att hålla uppe skenet gjorde att det känslomässigt blev mer nära än bara en film. Jag älskade Sam Claflin i den här filmen, jag har följt honom länge och denna film visar bara hur duktig han är som skådespelare. Han tog verkligen ut sina känslor på ett bra sätt och fick oss alla att känna. Måste även hylla Paul Bettany som Osbourne, som gjorde hela händelseförloppet personligt genom att be soldaterna att kalla honom för uncle istället för sir. Se den ni kommer inte att ångra er! 

 

Säsongsrecension - Velvet Collectión S1

 
Handling
Vi får följa några av de gamla karaktärerna från Velvet när dem öppnar ytterligare en affär men nu i Barcelona. Det är samma gamla drama och romantik men nu under det glada 60-talet. 

Recension
Jag gillade verkligen Velvet och när jag insåg att det skulle komma en fortsättning på den, med en hel del av mina favoritkaraktärer så var jag ju bara tvungen att se på den. Vi får följa Pedro i sitt sorgearbete, nu med en vuxen son som även han går igenom en massa. Vi får följa Clara när hon äntligen blivit butikschef och självklart har hon Raul med på sin sida. Jag älskar dessa karaktärer och det var nog mest dem som jag gillade i Velvet så det var roligt att se dem stå i fokus i denna. 

Favoritkaraktär och varför?
Jag älskar Raul och har gjort sedan stund ett så att han fick en ännu större roll i denna tillsammans med Clara var helt fantastiskt. Han gå även igenom en hel del personligt relationsmässigt under säsongen och jag har aldrig skrattat så mycket åt honom. Så sjukt härlig personlighet! 

Förhoppningar inför Säsong 2
Att kvaliten skall hålla även i säsong 2 och att allt kommer gå bra med tanke på det där slutet som inte var okej någonstans! Är lite kluven över hela Clara/Mateo/Sergio triangeldramat. Jag älskade Clara och Mateo i Velvet men i denna verkar Mateo bara tänka på sig själv och ser inte hur han behandlar Clara och det verkar Sergio göra, att han bryr sig om henne först och jobbet sedan. Men vi får se om det ändras när säsong 2 kommer. 

Låt oss prata om 13 Reasons Why - Del 2


Efter den första säsongen så kände jag att jag hade svårt att recensera mina känslor och tankar gentemot denna serie och det är precis samma känsla jag har nu efter den andra. 
I denna säsong får vi följa rättegången Mrs Baker för mot skolan och alla dem inblandade i banden. Och jag har väldigt svårt att känna med någon av karaktärerna. När dem förhör dem om det som sades på banden kommer jag inte ens ihåg vad som hänt med alla dessa personer. Säsongen blir segdragen och det känns som om allting bara upprepar sig gång efter gång. Det är hemskt det dessa personer utsätts för och utsätter andra för, jag blir bara förbannad och arg och frustrerad över allt som händer gång på gång. Det enda som var bra med den här säsongen tyckte jag säsongsavslutningen, man fick även lite normalitet i vardagen och inte bara elakheter (även om det var en stor dos av det med) och mänsklighet gentemot varandra. När alla går ihop för att krama om Clay i mitten av dansgolvet var fint att se samt att Jessica och Justin sökte sig tillbaka till varandra. 
Jag tycker detta är en viktig serie att se och diskutera, jag hoppas att den öppnar ögonen för många om hur illa det faktiskt kan gå om man inte tar ansvar för sina gärningar. Tyvärr speglar den även en jävligt dum rättsprocess som slutar på precis samma sätt som många fall idag gör, helt oavslutat och ingen får ta sitt straff. 
Om det kommer en ny säsong tror jag inte att jag vill se den alls, det är bara hemskhet efter hemskhet och ingen blir bestraffad för det dem gör, de enda som blir bestraffade är dem som kämpar emot och står för sanningen och det stör mig så jäkla mycket!