Unbroken

Denna film är den 3:e filmen ut i vår Månadens Film utmaning och passade ju perfekt att avsluta min Veckans Skådespelare tema med då Domnhall Gleeson även var med i denna. Gå in på Emelies blogg och läs hennes recension också. 


Filmen handlar om Louis Zamperinis otroliga liv. Den olympiska friidrottsstjärnan tog värvning under andra världskriget, men tillfångatogs av japanska fottan efter en fygplanskrasch och slutar upp som en krigsfånge. I filmen får vi följa hans kamp för överlevnad. 

 
För många herrans år sedan, innan den ens var påtänkt att bli film, så läste jag faktiskt boken om denna fashinerande man och allt han gick igenom. Tyvärr ramlade boken ur min väska och jag fick aldrig läsa de sista kapitlerna så det var väldigt roligt att se filmatiseringen. Jag tyckte att skådespelarna var spot on i sina roller och hur dem valt att klippa ihop hela hans resa från krashen till slutet var väl gjord. Jag minns att jag läste delen med livräddningsbåtarna medans jag bet på naglarna och även om filmen egentligen inte gav samma känsla då jag visste vad som komma skulle så var det väldigt bra filmat måste jag säga. Miyavi som spelade Watanabe skrämde livet ur mig precis som han gjorde i boken, men det blir verkligen en helt annan grej att faktiskt se en skådespelare spela den rollen, med känslor och uttryck. Överlag en väldigt bra film som jag ångrar att det tagit mig så lång tid att se. 

Goodbye Christopher Robin (2017)


Handling
"Goodbye Christopher Robin" gives a rare glimpse into the relationship between beloved children's author A. A. Milne (Domhnall Gleeson) and his son Christopher Robin, whose toys inspired the magical world of Winnie the Pooh. Along with his mother Daphne (Margot Robbie), and his nanny Olive (Kelly Macdonald), Christopher Robin and his family are swept up in the international success of the books; the enchanting tales bringing hope and comfort to England after the First World War. But with the eyes of the world on Christopher Robin, what will the cost be to the family?

Recension
Jag vet inte vart jag ska börja med den här filmen. Jag gillade hur Nalle Puh föddes ur en tuff tid i A.A. Milnes liv och hur denna lilla björn och hans vänner förde honom så nära sin son. Detta ledde till att det även kändes extra hårt när det sedan blir för tungt. Jag hade ingen aning om att Nalle Puh hade en sådan jobbig inverkan på författarens familj och relation till sin son, något som gjorde väldigt ont att se. Jag tyckte denna film var otroligt viktig och intressant. Skådespelarna och hela teamet bakom filmen verkar ha lagt ner sina själar i detta projekt för att göra historian rättvisa och det märktes verkligen. Jag vågar inte berätta så mycket mer än det utan jag tycker absolut att ni skall ge den en chans. När ni har sett den får ni gärna skriva till mig och diskutera så mycket som ni vill. Men nu lämnar jag denna historia bakom mig, även om det kommer bli svårt. 

About Time (2013)

 
Handling
När Tim är 21 år gammal berättar hans pappa en otrolig familjehemlighet: alla män i släkten har förmågan att leva om sitt förflutna. Han kan återgå till vilket ögonblick som helst i sitt liv och göra saker på ett annat sätt, tills allt blir perfekt. Han bestämmer sig för att använda sin nya talang för att vinna den vackra Marys hjärta. Han blir dock varse att vägen till den sanna kärleken kan vara förtjusande svår – även om man har förmågan att försöka, försöka och försöka igen.

Recension
Jag gick in i den här filmen med inställningen att den kan bli helt fantastiskt bra eller så kunde den ha blivit helt fantastiskt dålig, men den charmanta och helt bortkomna Tim som står för huvudrollen gjorde det till en härlig och varm kärleksberättelse. Jag älskade den här filmen från början till slut och gillar verkligen relationerna mellan familjen. Lite otippat dock att Tom Hughes dök upp i en av rollerna som lite mer badboy även om det bara var i bakgrunden och sånt är alltid trevligt. Det är en film med mycket humor, värme och kärlek. En riktig feelgood film!

Pelle Kanin (2018)

 
Handling
Pelle Kanins fejd med Mr McGregor eskalerar till oanade höjder, medan de kämpar både om bondgårdens trädgård och om sin godhjärtade, djurälskande grannes tillgivenhet.

Recension
När Trailern till den här filmen släpptes blev jag såld direkt. Det var något så charmigt med det hela och även om jag tidigare läst boken av Beatrix Potter, som jag tyvärr inte blev ett stort fan av, så älskade jag den här filmatiseringen. Gillade att dem även respekterat originalet och haft Beatrix teckningar med i filmen och sånt har jag stor respekt för. Hur kan man inte älska en humoristisk film med en charmig liten kanin, iklädd blå skjorta och som hittar på massor av kluriga saker för att få bort Mr. McGregor i huvudrollen? Se den så fort ni får chansen. 

Brooklyn (2015)


Brooklyn är en berättelse om Eilis Lace, en ung irlänsk immigrant i 1950-talets Brooklyn. Lockad av det lovande Amerika lämnar Eilis Irland, och tryggheten i hennes mammas hem, för New Yorks kustremsa. Hemlängtan försvinner snabbt när Eilis blir djupt förälskad. Men snart blir hennes nya liv avbrutet av hennes förflutna och hon måste välja mellan två länder och människorna i dem.

Jag måste börja med att säga detta, jag såg filmen för ett bra tag sedan och har inte alls kunnat sätta mina känslor och tankar på pränt i detta inlägg. Jag gillade filmen men vet inte alls hur jag känner efteråt. Jag kunde inte sätta ett högt betyg som jag skulle ha velat för det var något som fattades mig. Och det mest irriterande är att jag inte vet vad det var som fattades. Jag gillade karaktärerna, men för första gången och det är kanske detta som stör mig, så hade jag velat ha ett annat slut. Jag tyckte verkligen om när hon kom hem till Irland igen, och träffade Jim, dem kändes mer rätt och logiskt än Ellis och Tony. Men kärleken är inte logiskt eller hur? 
Oavsett så tyckte jag att Saoirse Ronan gjorde ett riktigt bra jobb med Ellis. Jag tycker verkligen om henne som skådespelare och nu blev jag väldigt sugen på att se fler filmer med henne. Som sagt jag skulle ha velat ge denna film mer i betyg än vad jag gjorde men det går inte alltid som man tänker sig eller hur?

Genre: Drama, Romance
Skådespelare: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson m.flr
Längd: 1h och 51min
Betyg: 3,5/5