Veckans Skådespelare: Domhnall Gleeson

Den här veckan kommer jag att fokusera på filmrecensioner där skådespelaren Domhall Gleeson medverkar. Jag har fått upp ögonen ordentligt för denna irländska skådespelare på senaste tid och tänkte därför att detta skulle bli en roligt tema här på bloggen. Så var beredd på att varje dag, förutom Söndag då jag har veckosammanfattning av veckans TV, få läsa lite filmrecensioner. 

La La Land (2016)


Handling
I La La Land möter den förhoppningsfulla skådespelerskan Mia jazzpianisten Sebastian i en bilkö och sakta men säkert utvecklar de ett förhållande som får hela staden Los Angeles att sjunga och dansa. Men kan Mias och Sebastians kärlek överleva derasstora ambitioner? Finns det överhuvudtaget plats för stormande kärlek när man försöker slå igenom i Hollywood? 

Recension
La La Land är väldigt omtalad och jag har hört saker som "detta är något nytt" "en riktigt bra musikal" och jag känner bara såhär: Vart någonstans är detta något nytt? Det är den typiska sök efter dina drömmar, hitta någon som du blir förälskad i och sedan måste jag säga detta, hur kan detta klassas som musikal? Ja visst dem tar några danssteg och sjunger då och då men nä jag skulle inte alls klassa detta som en musikal. Förlåt men jag är grymt besviken på den här filmen som dem har slängt priser över. Och vad var hela dealen med att dem skulle flygdansa i en scen!!? 
Jag försöker ärligt talat att hitta något som jag gillade med filmen men kan inte komma på någonting tyvärr.

Genre: Komedi, Drama
Längd:
2h och 8min
Skådespelare: Ryan Gosling, Emma Stone
Betyg: 1/5

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

 
Handling
Fyra tonåringar upptäcker ett gammalt tv-spel de tidigare aldrig hört talas och blir snabbt fängslade av spelets djungelmiljöer. De antar spelfigurernas personor: spelnörden Spencer blir en orädd äventyrare, sportfånen Fridge förvandlas till ett geni, den populära tjejen Bethany blir till en medelålders manlig professor och den väna Bethany transformeras till en tuff krigare. De inser snart att målet med att spela Jumanji inte är att vinna – det är att överleva. För att klara spelet och återvända till verkligheten oskadda måste de ta sig an sitt livs farligaste äventyr, upptäcka vad Alan Parrish lämnade efter sig för 20 år sedan och förändra sättet de ser på sig själva.

Recension
Jag älskade Jumanjii när jag växte upp och vart otroligt taggad när jag såg att denna version skulle göras. Jag hade absolut inga förväntningar alls men tyckte absolut att dem införlivades. Gillade skådespelarna väldigt mycket och älskade hur bra dem tolkade tonåren och alla nervösa val de stod inför, till slut såg man inte de vuxna karaktärerna utan ungdomarna under skalet. Något annat som jag inte var beredd på var att skratta så mycket. Nu minns jag inte originalet så väl men har inte för mig att den var speciellt komisk men jag kan ha fel. Hur Jack Black porträtterar en modern tonårstjej och hur besatt denne är av sin telefon och social media var klockren!  Väldigt nöjd över denna version och kan varmt rekommendera den. 

Genre: Action, Äventyr, Komedi
Längd: 1h och 59min
Skådespelare: Dwayne Johnson, Karen Gillian, Kevin Hart, Jack Black m.fl
Betyg: 3/5

The Spanish Princess har fått ett cast

Först kom The White Queen, Sedan kom The White Princess och snart kommer även The Spanish Princess som kommer att handla om Catherine of Aragon. Detta ska bli sjukt spännande för jag är så nyfiken på hennes liv. I Fredags släpptes castet för filmatiseringen av hennes liv och den ser just nu ut såhär....

Catherine of Aragon - Charlotte Hope

 
Arthur´s Guardian Margaret - Laura Carmichael 


Margaret Beaufort - Harriet Walter

 
Margaret Tudor - Georgie Henley

 
Lina de Cardonnes - Stephanie Levi-John

 
Mina tankar just nu:
Jag vet inte hur jag ska känna för castingen i och med att jag inte läst en enda sak om Catharine of Aragon mer än det som nämnts i förbigående då jag läst på om andra drottningar. Men det ser ut som ett härligt cast och det ska bli väldigt kul att återse både Georgie Henley och Laura Carmichael i tv-rutan igen. 

Veckans TV Inställt


Det är med sorg i hjärtat jag skriver detta inlägg men veckans TV inlägget kommer inte att dyka upp denna vecka. Jag har inte hunnit med att se några serier så därför tänkte jag istället såhär: Nästan alla dessa serier har något eller några avsnitt kvar av sina säsonger och därför kommer jag att göra säsongsrecensioner på dem istället. Hoppas att ni har överseende med detta. Dock har jag många roliga projekt som snart dyker upp här på bloggen så håll utkik!