Utmaningar 2017

Det var ett tag sedan jag utmanade mig själv med något inom just denna kategori och tänkte att nu är det väl dags så här kommer det en lista med alla mina utmaningar som jag hoppas på att hinna med under år 2017. 

 
Veckans Film - Detta är ju något som jag gör tillsammans med andra film och seriebloggare som fortsätter nu år 2017 vilket är jätteroligt för man hittar så många roliga filmer som man inte annars hade kollat på.

Disney utmaningen -  Denna utmaning nämnde jag någon gång nu i somras men jag tänker alltså se om på Disney klassikerna och även en och annan nyhet som kommer. 

Mitt födelseår 89 -
Jag har planerat att kolla utbudet av filmer som faktiskt släpptes det året som jag föddes alltså 1989. 

Förutom dessa utmaningar ovan så ska jag försöka avsluta en del serier som jag påbörjat och påbörja nya men det är så svårt att se just nu vilka det skulle bli. 

Har ni några utmaningar ni ska göra nästa år?

Favoritskådespelare 10 - Rebecca Ferguson

 
Namn: Rebecca Louisa Ferguson Sundström
Ålder:
33 år
Fakta: Rebecca tog studenten från Adolf Fredriks Musikskola 1999. Hon slog igenom som karaktären Anna i såpoperan Nya Tider.Hon fick en Golden Globe nominering 2013 för sin roll som Elizabeth Woodville i The White Queen.

Favoritfilmer & Tv-serier:
Nya Tider
The White Queen
Kvinnan på Tåget

Filmer & TV-serier jag ser fram emot att se: 
Hercules
The red Tent
Despite The Falling Snow
Florence Foster Jenkins
The Greatest Showman
The Lady and the Panda

Säsongsrecension - The Fosters S3

 
I den tredje säsongen blir det väldigt nära och känslomässigt jobbigt för familjen Foster. Connor och Jude inleder ett förhållande men allt blir tufft och Connor väljer att flytta, Steph blir sjuk, Callie kämpar vidare för sina fosterbarns rättigheter samtidigt som hon kämpar mot sina känslor för Brandon men en ny kille som behöver hjälp kanske är precis den distraktion som hon behöver? Vi får även i denna säsong se Jesus finna tvillingarnas biologiska pappa och får reda på en hemlighet gömd sedan länge. Som sagt i säsong tre händer det riktigt mycket saker som skakar om familjen och dem i närheten, en riktigt bra säsong och jag längtar efter att börja säsong 4 för det där slutet var inte okej någonstans!!!

Natural Selection (2015)


Tyler är en ung man som desperat söker vägledning från en värld som tycks ha övergett honom. För att starta ett nytt kapitel i livet, flyttar han till en ny stad...En stad som fortfarande är skakad av en tonårings plötsliga död. Men är verkligen alla ledsna över att se denna tonårings bortgång?

Jag såg trailern för ett antal månader sedan och kände att jag absolut ville se den men jag hade inte väntat mig allt detta. Det är en riktigt tung film och känns så äkta och nära till hands. Man slappnar inte av en enda sekund och man bara vet att ytterligare något kommer att hända. Riktigt bra drama som kommer att leda till tankar och diskusioner runtomkring på sociala medier. 

Serietips: The Tribe

 
The Tribe är en postapokalyptiskt tv-serie som riktar sig till ungdomar. Serien utspelar sig i en nära framtid där alla vuxna har utplånats av ett dödligt virus och lämnat världens barn att klara sig själva. Serien fokuserar på en icke namngiven stad bebodd av stammar med barn och ungdomar. 

Det här är en serie som jag beundrar något så fruktansvärt. Jag såg den när jag var liten och växte upp med dessa ungdomar som starka förebilder. Ännu idag, trots att serien varit nedlagd i 13 snart 14 år så har den en sådan massiv fanskara som fortsätter att diskutera serien på olika sociala medier. Och skådespelarna håller fortfarande igång, då och då chattar dem med sina fans på den officiella facebooksidan vilket är helt fantastiskt. Det är dock fortfarande rätt litet här i Sverige och därför är jag nyfiken på om någon av er har sett den? Jag själv har köpt hem alla 5 säsonger på DVD så att jag kan ta fram den och ha marathon när jag känner för det. Varje avsnitt är ca 20-30 minuter långa vilket är rätt skönt.