The White Princess, Riverdale & Reign

Det är inte meningen att jag ska skriva veckorecensioner här på bloggen verkar det som. En av mina serier jag följer har blivit borttagen för "utländska användare" och en annan sida har krashat pga virus. Så jag ger helt enkelt upp och beslutar härmed att endast recensera The White Princess, Riverdale och Reign när respektive avsnitt har sänds och dem andra serierna kommer upp som säsongsrecensioner istället. Ja, så får det bli!


The White Princess 1x02 - Hearts and Minds: Kung Henry ger sig ut i landet för att visa upp sig bland folket, något som inte bara gör att han kommer till insikt om hur oönskad han är på tronen utan att hans mor undanhåller information för honom. Vad tycker ni om hans mors agerande att undanhålla information om sjukdomen som sprider sig? Jag har alltid tyckt att Margaret är en knepig person. Man vet aldrig vart man har henne, och även om hon avgudar sin son så ser hon inte att det kanske mer skadar än hjälper honom. 
Lika mycket som jag ogillade premiär avsnittet så gillade jag det här avsnittet, äntligen fick man se de små och sällsynta scenerna mellan Henry och Lizzy, nämligen dem stunder då dem hittade respekt och vänskap (och kanske även lite kärlek) mellan varandra. 


Riverdale 1x11 - To Riverdale and Back: Att FP blev tillfångatagen för Jasons mord kommer inte som en chock. För ärligt talat är det inte dem med en mörk bakgrund som alltid blir anklagade för allt för att någon annan skall kunna ha sin rygg fri? Jag tror inte att FP har mördat Jason, dock kanske han vet mer om mordet i sig men jag tror inte att han ligger bakom det. Och förresten var inte Cheryl alldeles för lugn när gripandet faktiskt genomfördes? Kanske har det med att hon inte litar på sina föräldrar längte eller så är det för att hon inte heller tror att FP mördat Jason. Den här serien blir mer och mer rörig känner jag men det är ändå någonting som gör att jag vill kolla vidare på den. Bettys reaktion mot Archie och Veronica var kanske väl överdriven, men jag tror dock att hon inser att dem kommit varandra mer nära också och att det fortfarande svider. Något som jag saknade i denna serie var att Kevin inte hade så stor del, gillar ju honom! Nå har ni några teorier om vad som hänt Jason? Hoppas verkligen inte att det slutar men något töntigt som att han råkade ut för en olycka eller så. Reign 4x10 - A Better Man:  Nu har Knox lyckats strula till det för Mary ordentligt. Genom att ha utnyttjat Mrs Knox att lura James så att han i sin tur låtit skydda Mary genom att ha slagits med och dödat Hamilton är allt nu en enda röra. James är bannlyst från hovet, vilket såklart är typiskt då han äntligen berättat sanningen om sina känslor för Greer. Kanske inte helt oväntat, det är ju Reign liksom haha. Vad hände mer då? Jo tillbaka på hovet har Henri kommit och frågan är ju vad han egentligen har planerat? Jag gillar verkligen denna händelseutveckling och ser mycket fram emot vad som kommer hända härnäst. En annan sak som jag absolut tokgillar just nu är att se Gideon och Elizabeth tillsammans, dem är ju för söta! Älskade scenen när Gideon har i uppgift att kolla upp de potentiala friarna till Elizabeth och toknekar de flesta. 

Premiär: Las Chicas Del Cable


Vad handlar serien om?
Serien handlar om ett gäng viljestarka kvinnor som får arbete hos Madrids största telefonbolag på 1920-talet. 

Vad tyckte jag efter premiäravsnittet?
Eftersom informationen innan avsnittet var i det minsta laget så trodde jag att jag inte skulle ha några förväntningar alls på denna serie, dock insåg jag precis i början att förväntningarna var skyhöga! Men bara några minuter känner jag att det här kommer vara något som jag älskar. Det är en intressant serie händelsemässigt och karaktärerna blir man genast nyfiken på. Ännu en gång lyckas den spanska seriescenen att på ett enkelt men otroligt bra sätt blanda mysterie, rättskämpar och intriger.

Intressanta karaktärer?
Lidia är ju den person som genast fångar ens intresse när hon med buller och brak slängs in i handlingen. Jag höjde på ögonbrynen redan i början när hon valde att ljuga sig in på jobbintervjun, senare får man ju reda på varför hon gör det men den scenen var riktigt bra gjord, redan där börjar man fundera på vem hon var. Jag är dock väldigt nyfiken på resterande personer och är säker på att i nästkommande avsnitt så kommer jag få upp ögonen för fler. 

Kommer jag att fortsätta följa den?
Om jag kommer! Gillade att man blev inslängd i handlingen direkt och att detta är en serie där kvinnorna står i centrum. Redan i början får man reda på att många av kvinnorna kämpar för att vara fria från sina män, familje samt kärleksmässigt. Dock med en lite kärlekshistoria. Haha ser fram emot att se Yon Gonzales i ytterligare en kärlekstörstande mans roll. Dessutom tror jag att det i nästkommande avsnitt blir mer konkurrens mellan honom och Carlos, inte bara kärleksmässigt utan även jobbmässigt, vilket jag ser sjukt mycket fram emot! 

Säsongsrecension: Chesapeake Shores S1Bästa och Sämsta med säsongen: 
Jag har letat efter en serie att mystitta på sedan Heart of Dixie slutade och kände direkt att denna serie kanske kunde komma att bli en sådan. Den räckte inte ända fram, för det var någonting som saknades. Trovärdigheten hos barnens reaktioner kändes väldigt överdriven och sättet dem behandlade sina föräldrar på var hemska att se. Serien var dock trevligt sällskap under påskledigheten.

Säsongens Bästa och Sämsta karaktärer:
Från början gillade jag inte alls huvudkaraktären. Jag störde mig på hur stel hon var och de beslut som hon tog. Dock så växte hon en hel del under säsongen som gick men det är fortfarande något där som jag inte gillar tyvärr. Stora favoriten under säsongen som gick, förvånade mig själv faktiskt. Jag hade trott att jag skulle gilla huvudkaraktärerna mest men icke sa nicke! Favoriterna blev Kevin och Connor som verkar vara riktigt härliga killar, även om Connor kan vara sjukt jobbig ibland. Undrar varför han tog hela situationen så hårt som han gjorde? 

Övriga tankar och känslor:
Jag hoppas verkligen att det kommer en säsong 2 för jag ogillar serier som avslutas med en cliffhanger och sedan inte återupptas igen. Är väldigt kluven dock om serien verkligen skall fortsätta för det händer inte mycket intressant egentligen. Dock så är jag riktigt nyfiken på att få reda på varför Connor är den som tog skillsmässan så hårt samt såklart varför Trace blev gripen. Var det för händelsen i Nashville? 
Förresten hade jag ingen aning om att Jesse Metcalfe kunde sjunga, älskar att upptäcka sådant!

Jackie (2017)


Ett brännande starkt och intimt porträtt  av en av de viktigaste och mest tragiska ögonblicken i amerikansk historia, berättad ur Jackie Kennedys perspektiv.
Jackie släpper in oss i sin värld dagarna som följde efter mordet på hennes make och USAs president John F. Kennedy. 

Jackie är filmen som följer Jackie Kennedys liv under och efter mordet på sin man, amerikas president. Det är en känslosam resa och Natalie Portman porträtterar den hjärtkrossade hustrun men samtidigt den målmedvetna presidentfrun till perfektion. Jag gillade extra mycket att dem valt att ha samma sändning som det var på den tiden på tv skärmen, det var inte skärpa eller fantastiska färger och det gjorde att historien blev mer påtaglig och verklig. Handlingsmässigt händer det inte mycket, men en väldigt fin porträtt om kvinnan bakom en av vår historias mörka stunder. Det går inte ens börja förstå hur det måste ha varit i bilen den där dagen. 

Genre: Biografi, Drama, Historia
Längd: 1h och 40min
Skådespelare: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig
Betyg: 3/5

Premiär: The White Princess

 
Till och börja med måste jag nämna att detta inlägg är skrivet på min telefon så utseendemässigt kanske det inte blir det finaste som jag gjort. 
 
Jaha då var premiäravsnittet av The White Princess över då och vad tycker jag? Hmm inte en lätt fråga denna gång för jag VILL gilla denna serie. Men jag hade lika svårt för storyn och karaktärerna i serien som jag hade när jag läste boken och då ska ni veta att boken är värre händelsemässigt än vad serien var. Älskar dock alla val av kostymer och inspelningsplats! Men om det fortsätter såhär kommer jag att ha svårt för den här serien. Och om den följer boken till pricka får vi se massor av ilskna miner och hämndactioner framöver och inte mycket mer. Men jag håller humöret uppe och hoppas på en bättre vinkling i nästa avsnitt! 
Förlåt måste klaga på en sak till nu. Men valet av skådespelare för Lizzie känns bara så fel! Skulle hellre ha velat se skådespelerskan som spelar hennes syster i den rollen och tvärtom. Så klagomål slut haha.