Säsongsrecension - Knightfall S1


Handling
Vi får följa tempelriddarna under deras sista tid innan de upplöstes och deras jakt på den heliga Graalen. 

Recension

Jag började följa denna serie eftersom jag inte hade någon form av kostymdrama att kolla på för stunden och med tanke på hur många bra skådespelare så var jag ju nästan tvungen. Jag blev positivt överraskad av den här serien för jag trodde inte att jag skulle gilla den så mycket som jag gjorde. Förutom alla känslomässiga och personliga storylines så gillade jag att man parralellt fick se Landon försöka lösa mysteriet med den heliga Graalen. 

Favoritkaraktär och Varför
Landon var såklart en man fastnade för direkt men dem som egentligen fångade mitt intresse var de kvinnliga karaktärerna och framförallt Queen Joan. Förutom att hantera sin förbjudna kärlek och förhållande med Landon så skulle hon hålla sig vän med kungen, skydda sitt eget land och familj. Även Isabella tyckte jag om från början även om hon inte tog de bästa besluten alltid. 

Förhoppningar inför Säsong 2
Det finns ännu ingen indikation på att det skall bli en andra säsong i den här serien vilket är synd. Det var ett helt okej slut på serien om det inte skulle komma en till säsong men dock skulle jag vilja att det blir en säsong till så att man får se vad som nu händer med barnet och allt. Kommer andra säsongen att handla om att hitta Ljusets Brödraskap?

 

Veckans TV - V.12


Shadowhunters 3x01
Då var Shadowhunters tillbaka igen då och det var härligt att komma tillbaka till det här gänget. Det skall bli spännande att se vad Lilith kommer hitta på härnäst. Egentligen gav det här första avsnittet mig ingenting mer än att jag fortfarande tokdiggar den coola Seeliedrottningen. Dem har castat henne perfekt! Ganska skönt att Sebastian ändå var med på något sätt för jag gillade verkligen Will Tudor och hans sätt att tolka denna karaktär. Nej nu vill jag ha nästa avsnitt direkt, tror denna serie gör sig bäst att maraton titta faktiskt. 


Timeless 2x02
Jag tokälskade det här avsnittet. Allt var verkligen en stor smällkaramell av lycka och att se Wyatt som en fanboy med världens leende, se ut som ett barn i en godisaffär, det var bara så härligt. Det smittade verkligen av sig och jag satt hela avsnittet och fånlog. Väldigt roligt att se hur han conecctade med Wendell och vi fick ju även lära känna honom lite mer, och bakom den där fasaden finns det nog mer tragiska händelser är jag säker på. Ser fram emot att få lära känna honom ännu mer framöver. Nä med musiken, tidsepoken, händelserna och framförallt det där slutet ser jag sjukt mycket fram emot nästa veckas äventyr. Blev förvånad över hur mycket jag gillade det här avsnittet. Som alltid älskar jag humorn, och vi fick ytterligare en Wyatt och Lucy scen. Nästa gång kanske dem faktiskt kommer fram till kyssdelen också haha. Dessutom måste jag avsluta med att säga detta, jag gillar verkligen att den har castat Michael Rady i rollen som Nicholas. Ser fram emot att se vad han skall hitta på nu och om det är så att teamet går ihop med Garcia för att lösa denna röra. 


Rise 1x02
Att musikal eller musik i allmänhet frambringar känslor och delar hos sig själv och andra som man hållt dolda visar den här serien gång på gång. Och det är något som jag är väldigt glad över. Att dem även valt att ta upp väldigt stora känslor och livsval på detta ändå lowkey sätt som dem gjort, det vill jag bara krama om regisören för. Det här är en serie som känns ända in i hjärtat. Karaktärerna är intressanta att följa och även deras storylines. Man kanske redan nu kan se vart vissa saker kommer att leda men det gör inget, för jag tror även att i kommande avsnitt kommer de göra det på ett bra sätt. Storylinen med Gordy ska bli intressant att följa, tror ni att han i framtiden kommer satsa på idrotten eller kommer han hitta tillbaka till musiken och fotograferandet trots det han sa till sin pappa? Han måste känna sig så väldigt isidosatt i och med att Maashous flyttat in hos familjen. Life Sentence 1x03
Jag ogillar att säga vad var det jag sa, men vad var det jag sa, sa ja inte att det skulle dyka upp en ny kille som troligtvis kommer att skaka om lite i Stellas och Wes relation? Och tadaa han dök upp i form av en stilig doktor. Såklart. Annars tycker jag att detta avsnitt var väldigt bra, tungt på något vis med tanke på Stellas mamma och att hon fick reda på sanningen om hur tungt det varit för dem under tiden hon var sjuk. Men jag gillar att dem även lättade upp det hela med att Stella nu skall kämpa för att hjälpa Sadie. Dessutom var det väldigt mysigt att se Wes och Ida tillsammans.Det känns som om varenda avsnitt av den här serien blir mer och mer intressant och bättre ju längre den går. Är det någon som känner samma sak? 


Riverdale 2x16
Jag får allvarligt panik på den här serien för den blir bara sämre och sämre för varje avsnitt. Dem har totalt förstört alla karaktärer utom Kevin och Jughead, men går det ett par avsnitt till kanske dem blir förstörda dem med, speciellt eftersom Kevin och Chic numera verkar vara kompisar. Jag hoppas att dem inte förstör Kevin med då kommer jag definitivt att sluta titta på serien. Och det som fungerar i andra serier dvs musikdelen blir bara jobbig här, ja dem sjunger bra men det känns som om man slänger in det bara för att resten inte räcker till. 
Hela Archie grejen för mig så frustrerad, han kan inte vara så korkad att han inte ser vad som pågår, så jädrans dum kan han inte vara! 
Sedan hela den här Cheryl grejen, vad fan är problemet med hennes familj alla verkar ju vara sjuka i huvudet. Nä om nästa avsnitt är lika dåligt då tänker jag tacka och säga farväl. 

Great Balls Of Fire (1989)

 
Historien om Jerry Lee Lewis, En av dom största och definitivt en av de vildaste musiker på 1950-talet. Hans arrogans, anmärkningsvärda talang och okonventionella livsstil förde honom ofta i konflikt med andra i branschen och gav honom även förakt och fördömande av allmänheten.

Filmen om Jerry Lee Lewis liv är en jag haft hemma på DVD otroligt många år nu men aldrig kommit till skott att faktiskt titta på. Men efter att jag varit på Göta Lejon och sett Brolle i showen Elvis, Cash, The Killer & Me så blev jag otroligt inspirerad och ville bara veta mer om Jerry Lee Lewis liv och karriär.
Jag hade ingen koll alls på vem denna legendar var mer än att jag hört en hel del låtar med honom som jag tyckt väldigt mycket om och jag måste säga att jag gillade filmatiseringen väldigt mycket. Dennis Quaid gör denna legendar rättvisa och även om man nu vet att han hade problem med missbruk så är det inte alls det som filmen fokuserade på och det tyckte jag om. Man hyllar helt enkelt en ikon och hans karriär. Såklart visar de även negativa delar men missbruket är inte en stor del av det. Vi får även se Elvis Presley skymta förbi här och där och jag tyckte Michael St. Gerard var läbbigt lik Elvis som ungdom. Kul att se en hel del kända skådespelare i sin ungdom som Winona Ryder och Alec Baldwin som spelar familj till Jerry Lee Lewis men som även dem hade en stor del i hans liv och hur det påverkade hans karriär. Jag blev väldigt positivt överraskad av denna film och kommer säkerligen att se om den någon gång. 

Genre: Drama
Längd:
1h och 43min
Skådespelare: Dennis Quaid, Winona Ryder, John Doe, Alec Baldwin
Betyg: 4/5

Veckans TV - V.11

 
Timeless 2x01 
Då var Timeless äntligen tillbaka och detta är något jag sett fram emot länge. Tyckte om avsnittet i helhet och att man fick träffa på storheter som Marie Curie och hennes dotter. Spännande att se hur många andra agenter som är utspridda i historien från Rittenhouse, vilket är något som jag funderat på sedan innan. Lite Lucy och Wyatt action direkt blev det ju också och det var väldigt skönt faktiskt för i verkligheten hade personer reagerat precis sådär i deras situation. Överlag en riktigt bra start på en ny säsong och jag ser otroligt mycket fram emot nästkommande avsnitt. 


Rise 1x01
I Torsdags fick jag reda på att den här serien haft premiär av er underbara film och tv-serie bloggare och som musikal och teaternörd måste jag tacka er för att ni berättade om denna serie annars hade jag nog helt missat den. Tyckte väldigt mycket om premiäravsnittet och längtar efter att få se mer. Att få lära känna karaktärerna mer på djupet och se dem misslyckas samt lyckas tillsammans. Så roligt att se en serien om en sådan grej som jag faktiskt älskar så mycket som musikalteater. Roligt att se Auli'i Cravalho i en av rollerna, vill verkligen se och höra mer av henne. Vågar man hoppas på besök från musikalare i denna serie? Något som jag funderade på var historien med sonen och alkoholmissbruket, var det bara jag som kände att det kändes fel i den situationen när han sa att det inte var hans alkohol? Jag kan ha sett för mycket serier, men vet inte varför men tankarna föll istället på mamman i familjen, hmm annars hoppas jag på att vi får se en mer djup och dramatisk historia när det gäller just det. Ett väldigt bra avsnitt, kan i och för sig vara partisk då jag älskar musikal så mycket. Men jag måste erkänna att jag har noll koll på just Spring Awakening, det enda som jag egentligen vet om det är vilka som hade huvudrollerna där dvs Lea Michele och Jonathan Groff. 


Riverdale 2x15
Okej nu har jag nått en kritisk punkt med den här serien. Den är inte bra någonstans och jag irriterar mig på alla karaktärerna, antingen för att skådespelaren är riktigt usla eller så har den ett riktigt dåligt manus. Chick creeps me the hell out och den enda jag orkar stå ut med just nu är Kevin och Jughead de andra är såååå ointressanta eller irriterande. Okej känslostorm över. Jag kommer att se klart på Säsong 2 men sedan överväger jag starkt att sluta med den här serien för gott. 

 
Life Sentence 1x02
Redan efter det första avsnittet visste jag att jag skulle gilla den här serien och den känslan fortsätter att hålla i sig i avsnitt nummer två. Att få reda på att Wes kanske gitte sig med Stella för att få stanna i Amerika var en tanke som jag faktiskt inte hade haft innan men en sak som faktiskt inte var så förvånande när den väl kom upp. Som jag redan misstänkte i det första avsnittet så verkar ju Aiden ha tagit allt väldigt hårt och lite av det fick man ju känna på i detta avsnitt i och med att han berättade att han känt sig ignorerad under sin uppväxt. Tyckte även att den var väldigt skönt att Stella sa ifrån sin mamma om hur hon beter sig i allt. Och som alltid tycker jag att dem har fått till en väldigt bra dos humor i all drama. Ska bli så sjukt roligt att se nästa avsnitt. Måste säga att alla skådespelare gör ett fantastiskt bra jobb! 


The Fosters 5x19
Det tog ett tag för mig men nu har jag kollat ikapp på den femte säsongen av The Fosters och det verkar ju inte bättre än att jag återkom till det allra sista avsnittet. Ett väldigt känslosamt farväl men vad jag har förstått skall det komma en spin-off serie vid ett senare tillfälle. Det var ett fint avsnitt men jag har lite svårt för dessa typ av slut när man skall slänga in flera tidshopp på slutet som beskriver hur alla karaktärer har det nu, då gillar jag bättre den vanliga hederliga svarta rutan där dem beskriver det hela med en liten text. Och det hela med Mariana störde mig så mycket, det kändes som om dem slängde in både Wyatt och Mat för att fansen skulle få det dem ville, men i och för sig så verkar ju Mariana ha väldigt svårt för att välja mellan dem även om jag hade hoppats på ett enkelt slut med Wyatt för scenen mellan henne och Mat på slutet kändes väldigt bra. The Fosters är verkligen en härlig serie som jag absolut kommer att sakna, men som sagt vi alla har ju spin-off serien att se fram emot.

Säsongsrecension - Nashville S1


Handling
I Nashville följder vi den prisbelönta countrystjärnan Rayna James, som har dominerat hitlistorna i åratal. Nu kämpar hon med sjunkande popularitet, halvtomma spelningar och dalande skivförsäljning. Rayners chef försöker att rädda sin klients karriär genom att bjuda med sig den sexiga och lovande, men oärliga och manipulerande, artisten Juliette Barnes på nästa turné. Den falnande stjärnan Rayna är mycket motvillig till detta eftersom hon avskyr Juliettes tuggummipop, och häftig rivalitet uppstår snart mellan de två divorna.

Recension

Den här serien har jag velat se ett bra tag nu och jag förstod redan innan att jag skulle gilla den väldigt mycket. Jag menar det är musik, det är drama, vad mer kan man begära? Tycker speciellt om att det utspelar sig i Nashville och att man får följa countryn vilket jag tycker om att lyssna på men egentligen inte gått djupare in på. Att karaktärerna har intressanta storylines på olika sätt gör mig bara ytterligare intresserad. Tycker att dem har fått till en bra mix mellan musik och drama. 

Favoritkaraktär och Varför
Jag ska vara ärlig. I början av denna säsong tyckte jag att de båda kvinnliga huvudrollerna var riktigt barnsliga så mitt intresse fastnade istället för andra karaktärer nämligen Scarlett och Gunnar. Ju mer säsongen pågick tyckte jag dock att alla fick en riktigt bra och spännande storyline. 

Förhoppningar inför Säsong 2
Jag är väldigt nyfiken på att se hur dem väljer att utveckla Wills historia. Sedan vill jag såklart veta hur det går med Declan och Rayna med tanke på det där slutet! Man måste älska serier som slutar med en cliffhanger. Jag är så glad att säsong 2 redan finns ute så att jag kan börja se den med en gång!