Newsies Live (2017)

 
Set in New York City at the turn of the century and based on a true story, Newsies is the rousing tale of Jack Kelly, a charismatic newsboy and leader of a ragged band of teenaged 'newsies,' who dreams only of a better life far from the hardship of the streets. But when publishing titans Joseph Pulitzer and William Randolph Hearst raise distribution prices at the newsboys' expense, Jack finds a cause to fight for and rallies newsies from across the city to strike and take a stand for what's right.

Till att börja med måste ni veta en sak. Newsies är min all time favorit musikal och då hade jag inte ens sett den förens igår. Soundtracket och de få videoklipp som fanns fick gå varmt här hemma, ja i alla fall tills igår då jag äntligen fick se den live på biografen. Att jag var exalterad innan är ingen hemlighet men att den här produktionen skulle vara såhär fantastisk och faktiskt mötte mina skyhöga förväntningar och var ännu bättre det hade jag inte väntat mig. Varenda sång och dansnummer signalerar kämparandra och inspirerar till kamp mot orättvisor, det var nästan så att man ville gå ut och ta upp en kamp mot orättvisor när man lämnade biografen. Förutom fantastiska sång och dansnummer så hade musikalen en hel del humor och värme också. Men det som mest imponerade var kampen mot orättvisor och allt denna musikal förmedlade och står för. Jäklar vilken power den hade, allt den står för bara wow. Ville gå in direkt och se den igen, och tyvärr verkar inte musikalen komma ut på DVD allt för snart, men jag håller tummarna, läste någonstans att det ryktas att Netflix ska ta hem den men vem vet rykten brukar allt för ofta bara vara rykten. 

Slutligen det som egentligen denna musikal har som bär allt är de fantastiska skådespelarna med Jeremy Jordan, Kara Lindsay, Ben Frankhauser och Andrew Keenan-Bolger i huvudrollerna. Men hela castet är värt sin vikt i guld för det dem gjorde på den där scenen med dans, sång, akrobatik etc det är otroligt. Satt många gånger med ett stort fånigt leende på läpparna och förälskade mig i varenda en av dem haha. Slänger in trailern för den också bara för att ni ska få en liten känsla av hur mäktig den är men videon skrapar endast på ytan kan jag meddela. Folket i biografen var lika vilda som publiken på plats på inspelningen, så häftig! Okej nu har ni läst min kärlekförklaring nog va haha...

Veckans TV - V8

Det blev en försenad veckans TV inlägg denna gång och anledningen till det är att min blogg.se hemsida har strulat och jag kände att det inte ens var kul att försöka skriva något när det inte fungerade som det skulle så jag valde att hoppa över V.7. Men nu kommer alltså mina tankar och funderingar om vecka 8:s avsnitt... Jag kan också meddela att jag valt att pausa Legion ett tag framöver då jag redan kollar på så många serier.


Shadowhunters 2x08 - Love is a Devil: Dags för Max att få sina runor efter att han klarat det stora testet men under firandet som ordnats av Magnus börjar alla plötligt att hallucinera vilket nästan fick ödesdigra konsekvenser, i alla fall för Alec. Vilken tur att vi har allas vår coola Magnus som kom på problemet och kunde lösa det i sista sekund. Helt okej avsnitt, hände väl inte så mycket mer än det. Får se vad som händer nästa vecka. Men det var skönt att alla började ta itu med sina känslor, och så var ju Raphael tillbaka även för en kort sekund.  


The Fosters 4x14 - Doors and Windows: Många saker är det som i omlopp just nu. Men fokuset som jag mest fastnade för att Jesus kamp efter operationen. Skönt att se familjen släppa sitt för att hjälpa honom, något som kanske gör att vissa kommer varandra för nära. I alla fall är det så Jesus uppfattar det. Brandon hittar tillbaka till musiken då han hittar musikterapi på sjukhuset. Och Marianna får äntligen hjälp av en terapeut efter allt som hänt, hoppas hon får den hjälp hon behöver för är det någon som står ensam just nu så är det hon. Riverdale 1x05 - Heart of Darkness: Då var det alltså dags att ta farväl av Jason, någon som Cheryls mor försöker hålla henne borta ifrån. Veronica får en inblick i hur det är att leva hemma hos familjen Blossom och det är inte en dans på rosor, man kan ju faktiskt förstå att Cheryl är som hon är när hon lever som hon gör. Gillade starkt alla Jughead och Betty scener, tror dem kan bli ett riktigt bra deckarteam. Kul att se Archie gå utanför ramen och satsa mer på musiken, kommer säkert bli ett bra sätt för honom att bearbeta hela Ms Grundy grejen på också. Helt okej avsnitt, tycker det är dags att ta itu med vad som hände nu och faktiskt inte bara följa elevernas liv, men det verkar ju gå åt rätt håll. Reign 2x03 - Leaps of Faith: Gideon erbjuder Mary giftermål och flykt från all press som hovet har över hennes liv, något som hon överväger att faktiskt göra. Gideon är ju ändå någon som älskar henne och det låter ju som en dröm, vilket det också var för Elisabeth kanske inte helt var ärlig vilket Mary får reda på. Kung Charles känner nu av pressen och låt oss säga att det inte går bra alls. Intressant utveckling av det hela. Ser fram emot vad som komma skall, såg precis en dokumentär om Mary Queen of Scots och jag ser fram emot hur dem ska vinkla hela denna Lord Darnley historien! 


Emerald City 1x09 -The Villain that´s Become: The Wizard försöker förhandla med Lady Ev som absolut inte tänker samarbeta vilket leder till ett slut som inte var det roligaste. Stackars Jack när han ännu en gång förlorar någon kär och måste ta itu med sina känslor gentemot allt han gått igenom, riktigt bra skådespelat! Annars har jag helt tappat intresset för denna serie, det enda som gör att jag kollar vidare är för att jag hoppas att det skall vända mellan Dorothy och Lucas annars blir den här serien segare ju längre säsongen går. Tror det endast är ett avsnitt kvar nu innan den är slut. Kanske blir mer action nu när jättarna återvänt samt att den där trollkarlen verkar riktigt mysko som befriades. Annars är jag mer än redo att ge upp denna serie. Den som började så bra och så faller den bara platt.  

Mockingjay - Part 2 (2015)


En av historiens mest hyllade filmserier får sin rafflande upplösning i det sista kapitlet av Hungerspelen. Jennifer Lawrence spelar Katniss Everdeen som började sin resa med att kämpa för att överleva de brutala Hungerspelen. Hon har avancerat till ledare för upproret mot Panems tyranniske president (Donald Sutherland). Katniss och en grupp rebeller från Distrikt 13 förbereder sig nu för den episka slutstriden som kommer att avgöra Panems framtid.

Det finns en anledning till att det har tagit såhär lång tid för mig att se den avslutande delen i denna filmserie och det har egentligen ingenting att göra med ångesten jag hade efter att ha sett den första delen utan det handlar bara om en sak, Finnick Odair, min absoluta favoritkaraktär. Utan att avslöja för mycket, så vet ni alla som sett filmen eller läst böckerna exakt vad som händer. Annars tyckte jag att det var ett värdigt slut på serien även om det verkligen kändes som en del 2 och allt vad det innebär. En del häftiga scener, en del som jag helst vill ignorera men överlag en riktigt bra film. 

Genre: Action
Längd:
2h och 17min
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Donald Sutherland, Sam Claflin, Josh Huntcherson mfl.
Betyg: 3/5

Säsongsrecension - Grand Hotel S2

 
Bästa och Sämsta med Säsongen: Handlingen, Karaktärerna och skådespelarvalet i denna serie är helt fantastisk så jag kan endast säga dem. Det är ett sådant högt tempo hela tiden och ändå känner man att man vill ha mer. Det händer så mycket i den andra säsongen. Ett mystisk brev dyker upp, en karaktär blir utsatt för mordförsök, brott avlöser varandra samt att det är kärleksbekymmer och sorg blandad med extrem glädje. Perfekt! 

Säsongens Bästa och Sämsta Karaktärer:
Återigen Julio och Andrés är fantastiska karaktärer, men även Alicia och förvånadsvärt Javier som växer till sig otroligt mycket i den andra säsongen. Det inkommer även nya karaktärer så som Camila som jag verkligen gillar. Sämst är återigen Dona Theresa, Belen och Diego samt att jag måste lägga till Sofia. Dock gör skådespelarna ett fantastiskt jobb med dessa karaktärer.
 
Övriga Tankar och Känslor: Säsongsavslutningen var inte okej alls! Slänger mig genast över säsong 3 som även är den sista. Och jag gör det med vemod för jag älskar denna serie, jag vill bara ha mer men samtidigt vill jag inte att det tar slut!

Top Five Friday - Födelsedagsbarn


Ja må dem leva, Ja må dem leva, Ja må dem leva uti hundrande år...Idag fyller en hel del fantastiska skådespelare och musiker år så varför inte passa på att fira dem genom en Top Five Friday inlägg? Grattis säger vi till dem...

Joseph Gordon-Levitt
Sasha Pieterse

Billie Joe Armstrong
Bonnie Wright
Dominic Purcell