Top Five Friday - Tonårsfilmer

Denna vecka kommer Top Five Friday att handla om tonårsfilmer. Ni vet de där filmerna som man växte upp med och som man nu har som guilty plessures ...Vilka var dina favorit tonårsfilmer? Jag försökte ta med dem som kanske inte är så uppenbara, därför är jag nyfiken på om ni sett några av dessa? 


Raise Your Voice
Terri har helt klart talang. Hon är dessutom vacker. Men detta gör henne inte unik. Frågan är om hon har det där lilla extra- det som kan skilja henne från mängden och göra hela skillnaden mellan medelmåtta och superstjärna. Första steget är en sommarkurs på Performing Art School i Los Angeles. Här väntar en omtumlande upplevelse av med och motgångar, stjärnors uppgång och fall och en sommarromans som får henne att ifrågasätta sina gamla värderingar och se saker från ett nytt perspektiv.

Little Secrets
Emily Lindstrom är en blivande konsert violonist. Hon spenderar sommaren med att förbereda sig inför en stor audition medans hennes vänner är på kollo. Hon startar även ett eget företag, nämligen att för 50 cent vakta sina grannars hemligheter. Hennes mamma är gravid igen och är mer orolig för den nya bebisen än för vad Emily gör. Snart flyttar det in nya grannar och deras 12-åriga son Philip blir hennes vän. Plötsligt krashar hela hennes värld då Philip berättar en av sina hemligheter för henne. 

Allt En Tjej Vill Ha
Daphne lever ett fritt liv i New York, men något fattas henne. Hon har aldrig träffat sin pappa, Henry Dashwood, som inte ens känner till hennes existens. Men mötet med Lord Dashwood blir inte som väntat. Han tillhör den brittiska aristokratin och Daphnes ankomst hotar att skada hans politiska karriär. Daphne ställs inför ett ultimatum, anpassa sig till societetslivet - eller försvinna ur Lord Dashwoods liv.

The Challange
Tvillingarna Mary-Kate och Ashley spelar i denna film två tvillingar som bott infrån varandra hela sitt liv men genom en tv-inspelning likt Robinson måste lära sig att komma överrens igen. 

Aquamarine
Sommarlovet håller på att ta slut och bästisarna Claire (Emma Roberts) och Hailey (JoJo) har ett stort problem. Om bara fem dagar ska Haileys familj flytta till typ andra sidan jorden! 
Vad tjejerna behöver är ett mirakel och de får ett i form av Aquamarine (Sara Paxton). Aquamarine lovar att Claire och Hailey ska få en valfri önskning i uppfyllelse om de hjälper henne att fånga sina drömmars man. När drömmen nästan håller på att bli verklighet, i form av en söt strandvakt, händer något som ingen av dem väntat sig och de upptäcker att ibland är det man önskar sig inte det man verkligen vill trots allt?