Newsies Live (2017)

 
Set in New York City at the turn of the century and based on a true story, Newsies is the rousing tale of Jack Kelly, a charismatic newsboy and leader of a ragged band of teenaged 'newsies,' who dreams only of a better life far from the hardship of the streets. But when publishing titans Joseph Pulitzer and William Randolph Hearst raise distribution prices at the newsboys' expense, Jack finds a cause to fight for and rallies newsies from across the city to strike and take a stand for what's right.

Till att börja med måste ni veta en sak. Newsies är min all time favorit musikal och då hade jag inte ens sett den förens igår. Soundtracket och de få videoklipp som fanns fick gå varmt här hemma, ja i alla fall tills igår då jag äntligen fick se den live på biografen. Att jag var exalterad innan är ingen hemlighet men att den här produktionen skulle vara såhär fantastisk och faktiskt mötte mina skyhöga förväntningar och var ännu bättre det hade jag inte väntat mig. Varenda sång och dansnummer signalerar kämparandra och inspirerar till kamp mot orättvisor, det var nästan så att man ville gå ut och ta upp en kamp mot orättvisor när man lämnade biografen. Förutom fantastiska sång och dansnummer så hade musikalen en hel del humor och värme också. Men det som mest imponerade var kampen mot orättvisor och allt denna musikal förmedlade och står för. Jäklar vilken power den hade, allt den står för bara wow. Ville gå in direkt och se den igen, och tyvärr verkar inte musikalen komma ut på DVD allt för snart, men jag håller tummarna, läste någonstans att det ryktas att Netflix ska ta hem den men vem vet rykten brukar allt för ofta bara vara rykten. 

Slutligen det som egentligen denna musikal har som bär allt är de fantastiska skådespelarna med Jeremy Jordan, Kara Lindsay, Ben Frankhauser och Andrew Keenan-Bolger i huvudrollerna. Men hela castet är värt sin vikt i guld för det dem gjorde på den där scenen med dans, sång, akrobatik etc det är otroligt. Satt många gånger med ett stort fånigt leende på läpparna och förälskade mig i varenda en av dem haha. Slänger in trailern för den också bara för att ni ska få en liten känsla av hur mäktig den är men videon skrapar endast på ytan kan jag meddela. Folket i biografen var lika vilda som publiken på plats på inspelningen, så häftig! Okej nu har ni läst min kärlekförklaring nog va haha...