Intressant på Bio: Februari 2017

Februari bjuder på en hel del intressanta titlar när det kommer till filmer. Dessutom verkar Februari gå i Disneys tecken då hela tre filmer har premiär. 


Moana/Vaiana: 
I det forntida Oceanien i Söderhavet ger sig den skickliga seglaren Vaiana ut för att leta efter en sägenomspunnen ö. På sin fantastiska resa slår hon sig ihop med sin stora idol, den legendariske halvguden Maui, och tillsammans korsar de det öppna havet. Under den actionspäckade färden stöter de på jättelika havsvidunder, sällsamma dolda världar och uråldrig folktro.

Som jag har längtat efter den här filmen! Soundtracket har gått varmt här hemma och jag känner redan nu att detta kommer bli en ny stor favorit. Filmen har premiär 3 Februari


Jackie: Ett brännande starkt och intimt porträtt av en av de viktigaste och mest tragiska ögonblicken i amerikansk historia, berättad ur Jackie Kennedys perspektiv. Jackie släpper in oss i sin värld dagarna som följde efter mordet på hennes make och USAs president John F. Kennedy. Känd för sin extraordinära dignitet och värdighet får vi ta del av ett psykologiskt porträtt av rikets första dam, den ikoniska Jacquelin Bouvier Kennedy, och hennes kamp att bevara arvet efter sin make och deras gemensamma värld, inspirerad av ”Camelot”, som de skapat och älskade så mycket.

Ska bli otroligt spännande att se denna filmatisering, inte för att jag är nyfiken alls på att se bakom kulisserna så att säga utan för att Jackie har kommit att bli lite av en ikon. Filmen har premiär 3 Februari


Queen of Katwe: Queen of Katwe berättar historien om schackundret Phiona Mutesi. Uppväxt i slummens Uganda finner Mutesi en väg från fattigdom till berömmelse genom sin skicklighet i spelet schack. Filmen är baserad på den verkliga historien om Phiona Mutesi och hennes resa för att bli en av Ugandas bästa schackspelare genom tiderna. 

Jag är egentligen inte intresserad av schack ett dugg men en verklighetsbaserad film från Disney kan väl inte gå fel? Filmen har premiär 17 Februari


Rum 213:  Det är sommarlovet efter sexan. Elvira är 12 och ska åka på kollo men oroar sig för att inte få några kompisar. Rummet Elvira och hennes två rumskamrater Meja och Bea ska flytta in i har en vattenskada och de måste byta till rum 213, där ingen bott på sextio år. Snart börjar oförklarliga saker hända: Saker försvinner, Bea har läskiga mardrömmar och ibland vaknar de andra tjejerna av hennes skrik. När Meja tar foton på Elvira så ersätts Elvira av ett vitt sken. Ett brev med ålderdomlig handstil leder tjejerna till en gammal dam i ett nedgånget hus. Hon berättar att en flicka dog på kollot för sextio år sedan, och om en rödhårig flicka i vit klänning som sedan dess smyger runt i korridorerna på kollot.

Detta är en filmatisering på Ingelin Angerborns barn och ungdomsbok som jag faktiskt läste förra året eller om det var året innan dess och trots att den är riktad till en yngre läsarskara så gillade jag den så jag är mer än nyfiken på filmen. Filmen har premiär 24 Februari. 


Newsies Live: De delade ut tidningar, tills de själva hamnade på löpsedeln…Historien bygger på verkliga händelser 1899. Ett gäng tidningspojkar (”newsies”) längst ner på samhällsbotten går i strejk, och blir osannolika hjältar när de gör uppror mot New Yorks mäktigaste män. Det handlar om att slåss för sina rättigheter… och ändå fortsätta att vara sig själv. Jag har sett filmen från 90-talet och älskar musiken i den, ska bli spännande att se den omtalade Broadway versionen av filmen med Jeremy Jordan i huvudrollen. Den visas dock bara på 1 biograf i Stockholm och endast på ett utsatt datum.
Premiär: 27 Februari på BioRio i Stockholm. 
#1 - film&serier bloggen

Jackie vill jag se på !

Svar: Ja den verkar riktigt bra, ska bli spännande :D
livinginfictionalworlds.blogg.se

#2 - Flisan

sv: haha ja så himla kul :P

kommer så mycket bra filmer nu :D

Svar: Ja det gör ju det. När ska man hinna se alla är frågan? :P
livinginfictionalworlds.blogg.se